Bjurmans Domino dominant på nytt

Jerker Bjurman har haft fina unghästframgångar under året.
För den som tidigt lovade mest blev det dock galopp när det skulle kvalas till kriteriet.
På onsdagen rundade M.P.Domino av sin första tävlingssäsong med en sjätte seger.

Bodentravet bjöd in till lunchtävlingar under banans årsfinal och Skellefteå tog för sig med ett par segrar under dagen.
Jerker Bjurman åkte med en häst och M.P.Domino var överlägset i årets sjätte seger.
I juli som tvååring kvalade valacken in på en låg 1.140-tid och blev en liten snackhäst inför sin första säsong på banan som treåring.
Utvecklingskurvorna går ju upp och ner, sammanfattade Jerker Bjurman det faktum att M.P.Domino inte var som bäst på Dannero i somras. I stället blev hästen stallets segerrikaste med sina sex segrar i vardagsloppen under året.
Efter segern i ett uttagningslopp till Norrlands Elitserie i Boden under hösten kom på onsdagen andra raka tillsammans med John Östman.
Östman styrde till ledningen efter 500 meter och lät sedan M.P.Domino göra sitt eget lopp där framme i tre-fyra längders ledning.
Skellefteås Hanna Gustafsson var den enda som kunde haka på någorlunda under slutvarvet med Forsunder som slutade tvåa några längder efter.
– Jag hoppas verkligen att Jerker får en bra fyraåringssäsong med honom. Hästen var nog väntad att klara sig ännu bättre som treåring än vad han gjort. Men ibland kan det vara ett år för tidigt. Han har tagit många segrar ändå och har gjort det jättebra, sa segerkusken.
Segertiden skrevs till 1.33,1 över 2160 meter för hästen som ägs av ”M Pettersson Konsult AB, m fl”. En talang som kan vara redo för unghästcirkusen 2023 i stället.
– Jag körde ett jämnt tempo men lite på säkerhet ändå då han kan bli trög när han är ensam där framme. Vilket är en bra egenskap. För det är lätt att de blir heta, sammanfattade John Östman, som suttit bakom vid fyra av de sex segrarna 2022.

Dante sprang ända in

Skellefteåtränaren Jerker Bjurman snuddar 1,1 miljoner inkört 2022 med sina kallblod.
Heltidsamatören Gabriella Laestander kan summera året med 2,1 miljoner i intjänade pengar där stjärnan Selmer I.H. stått för 766 000.
På onsdagen hade stallet endast Dante Godiva till start som slog till efter att ha suttit fastlåst i starten innan.
Jorma Särkiniva ersatte Micael Melander i sulkyn och hamnade i andraparet utvändigt efter att ha försökt på ledningen från springspåret men fått svar av Mika Forss med Petri Salmelas favoritspelade Got To Dash.
På den sista bortre långsidan fick Dante Godiva kliva på och kämpade ner ledaren.
Segertiden 1.17,1 över 2140 meter. Oddset 4,56. Eder Bob spurtade bra från tillägg och var endast en halv längd ifrån vinnaren.
– De sa att han brukade springa ända in i mål så jag litade på att vi skulle ta oss förbi Mika Forss (Got To Dash), sa Jorma Särkiniva.
Kuskchampion (för första gången i Boden) Mika Forss på 34 segrar.Tränarchampion blev Petri Salmela med 41 segrar.

Skellefteåtravet – text för fri publicering

Foto: Carinas Travfoton