Wikström styrde in två av tre Skellefteå-vinnare

Bodentravets breddloppstävlingar på torsdagen innehöll tre vinnare från Skellefteå.
Peter Wikström satt bakom två av de segrande hästarna – Mats Viklund-tränade A.W.’s Kicklight och Waffle från Leif Erikssons stall.
– Det var värt resan.

Peter Wikström hade fyra uppsittningar i Boden på torsdagskvällen och åkte hem med två segrar.
Skellefteålicensierade Wikström inledde med amatörtränade A.W.’s Kicklight från Mats Viklunds träning som fick ett lopp i rygg ledaren till upploppets början där sjuåringen veks ut och enkelt klev förbi.
Jaako Alamäki stod start med betrodde Cacco Levallo som blev en bra draghjälp för Skellefteåhästen som kunde glida ner i rygg redan efter några hundra meter från sitt tillägg.
Segermarginalen skevs till sex längder för den sjuårige valacken.
Petri Salmelas Cacco Levallo kunde skaka av sig samtliga utom A.W.’s Kicklight som bet sig fast.
– Det blev perfekt. Taktiken var ju att komma förbi hästarna där framme från start och få rygg på  Jaako. Att det skulle bli så här bra kunde jag inte tro, kommenterade Peter Wikström.
Segertiden skrevs till 1.18,8 över 2660 meter.

Waffle från ledningen

Wikströms andra seger bärgades från ledningen. Leif Erikssons Waffle – som inte segrat sedan 2019 – vann nu ett breddlopp enkelt som favoritspelad (26 för 10) i ett lopp för kuskar som inte hade kört fler än 150 lopp under fjolåret.
Efter ett förstavarv i trakterna av 1.17.0 drog Skellefteåekipaget undan med fyra längder i mål. Segertiden 1.16,6 över 1640 meter.
– Det var värt resan hit om man säger, kommenterade Peter Wikström kuskdubbeln.
Han fortsatte:
– Vi hade taktiken att prova att köra honom i ledningen för det är sällan han har gått där. Det känns också som att det är hans årstid när han får riktigt med fäste. Banan är jättefin på årstiden.

Engfors med Ravn

Även Jenny Engfors dubblerade som kusk. Engfors jobbar åt Hanna Olofssons på Bodentravet och vann med stallets Insert de Source.
I dagens första lopp fick hon chansen bakom Jerker Bjurmans femåring Ravn Kiro som nu tog årets första seger i nionde starten.
Jenny Engfors var offensiv från tillägget och drog i högertömmen direkt på den första långsidan och körde fram utvändigt ledaren.
Ravn Kiro kopplade grepp i början av upploppet och Engfors satt still och lät hästen svara bakomvarande upploppet ner. Segertiden skrevs till 1.29,9 över 1660 meter.
– Jerkers hästar brukar ju vara fina så det var lätt. Det kändes bra på upploppet, sa Engfors.
Storfavoriten Stjärnstorm visade galopp och diskvalificerades.

Skellefteåtravet – text för fri publicering

Foto: Carinas Travfoton