Skellefteåtravet syr ihop spännande sommarkoncept

Skellefteåtravet blir en del av satsningen på STL mitt i sommaren.
– Nu får vi chansen att bygga något riktigt bra under den varma perioden som spänner från banans inarbetade midsommartrav, till STL-dagen vi fick i slutet av juli, säger travbanechefen Joakim Johansson.

Skellefteåtravets chef Joakim Johansson ser fram mot ett spännande upplägg kring tävlingsprogrammet 2023.
För några veckor sedan presenterades travsportens tävlingskalender för 2023 där antalet tävlingsdagar i riket minskade från 876 till 831 dagar.
Skellefteåtravet drabbades inte av några indragningar.
Banan får fortsätta köra 16 tävlingsdagar inklusive tre breddagar även nästa år.
Nyheterna för Skellefteås del är att banan tilldelas en Grand Slam 75-dag i februari och en STL-dag en onsdag i juli.
2023 blir det inget STL/V75 i oktober som varit fallet under några år.
Skellefteåtravets chef Joakim Johansson reder ut begreppen.
– När det gäller STL-dagen så flyttas den från en lördag i oktober till en onsdag sista veckan i juli. Det innebär att vi inte kör V75. Utan V86. Hoppas alla förstår att onsdagen i juli är en ”V75” sett till tävlingsform och prispengar men med V86 som spelform. Det är ett led i travets satsning på dubbla STL-omgångar varje vecka under den stora semesterperioden, en satsning kallad ”STL-sommar”, säger Joakim Johansson.
Johansson väljer att se positivt på det faktum att banan efter många, många år får arrangera en hel rikstoto-omgång på en årstid när det går att göra något bra publikmässigt.
– Helst V75 förstås, som är ett inarbetat varumärke. När vi nu inte fick tilldelat oss V75 ska vi göra något riktigt bra av stordagen mitt i sommaren i stället. I år fick vi ju 3000 glada på vår klassiker midnattstravet under midsommardagen vilket slog publiktillströmningen den kalla oktoberdagen med råge. Det ä-r ju festligare på sommaren. Potentialen med sommartrav är enorm, säger Johansson.


Nytt sommarkoncept
2023 startar med lunchtävlingar på isbana måndagen 23 januari, följt av Grand Slam 75 söndagen 12 februari.
I god tid innan midsommartävlandet ska en marknadsföringsplan ha tagits fram för en hårdsatsning på Skellefteåtravet som sommarbana.
– Vi kommer att sätta oss och tänka till för 2023. Ambitionen är att skapa ett nytt och spännande sommarkoncept som sträcker sig från midsommar till och med vår STL-dag. Vi hoppas på många besökare som väljer att vara hos oss från midsommar och via två tävlingsmåndagar i juli som avslutas med stortravet onsdagen 26 juli då både Stig Lindmarks Styrkeprov och Steggbests Minne ska köras, säger Joakim Johansson.

Skellefteåtravet – text för fri publicering

Bild: Midnattstravet i juni lockade nästan 3000 personer
Foto: Sophie Nyblom