Viklund bakom tre Skellefteåsegrar

Det blev tre Skellefteåsegrar i Boden på lördagen.
Konstellationen Ella Laestander och Bert Pettersson segrade med Gelato och Avaboy och amatörtränaren Mikael Lundmark slog till med Loaded Noah.
Hästar som kördes till seger av Danneros Malin Viklund.

Tre av nio lopp under Bodentravets breddloppsdag under lördagen vanns av hästar från Skellefteå.
Bakom samtliga satt Dannerokusken Malin Viklund.
– Jag gillar Boden och i dag trivs jag extra bra! sa Viklund efter trippeln.
Nio längder blev den totala segermarginalen med Laestander-Petterssons hästar.
Sexårige Gelato var överlägsen sedan han körts till ledningen från spår fem bakom bilen och efter en lugn första runda (1.20.1) kunde sprinta undan i underkant 1.12 sista halvvarvet.
Malin Viklund hade fått lite direktiv om taktiken.
– Min enda uppgift i dag var egentligen att inte köra i ledningen. Men det fanns ingen annan som ville göra det så det blev tacksamt ändå, sa Viklund om hästen som togs om hand av Vilja Pettersson efter loppet (bilden).
Det blev ledningen även med Laestander-Petterssons Avaboy som skar igenom från ett bakspår och satt i front efter 400 meter.
Segermarginalen blev fyra längder och segertiden över den korta distansen 1.14,6 vid årets första seger för Avaboy.

Tutade och körde
Malin Viklund igen:
– Det går bra att bara sända med den här. Ella sa att strunta i finesserna och bara kör. Den här är inte förtjänt av att köras snyggt, utan han går bäst när han får gå hela vägen och det visade han ju i dag, sa Viklund.
Bakom dök Hugo Lundgren till andraplatsen med egentränade Kryptonite Zon. En tidigare ponnykusk och elev på Travskolan i Skellefteå som närmar sig första segern med ”stor häst”.

Noah i femte starten
I april i år köpte Mikael Lundmark Loaded Noah av travtränaren Marcus Pihlström. I femte starten kom första segern i den nya regin.
I sulkyn återigen Malin Viklund som kunde krypa ut i andrapar utvändigt 1400 meter från mål och gick på 700 meter från mål och avgjorde kort före mål i breddloppet med 10 000 kronor till vinnaren.
Segertiden för Loaded Noah 18,2 över 2140 meter auto.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Carina Olofsson