Tilde med i SM på lördag

19-åriga Tilde Eriksson från Skellefteå är med finalen av Amatör-SM på Åby lördag.
Farfar Kjell-Ove Eriksson tränar High Hope Laday som Tilde kvalade in med till loppet i början av september.
– Jag är såå tacksam över chansen!

På lördag körs åtta SM-lopp på Åbytravet där V75-4 är Amatör-SM med 150 000 kronor till vinnaren.
Tilde Eriksson fick ett knepigt läge i tuff konkurrens och är torsdag eftermiddag spelad på neråt noll procent av de inlämnade systemen på V75.
Snacka om att slå ur underläge!
Kjell-Ove Eriksson tränar sexåriga stoet High Hope Laday som Tilde redan vunnit ett lopp med i år. I början av september slutade ekipaget tvåa i uttagningsloppet i Boden bakom Bosse Bee och Robin Björk. När Bosse Bee uteblev gick frågan i stället till tvåan i mål.
Tilde Eriksson skriver på sin facebook: ”Wow, vad häftigt. Jag ska tillsammans med farmor och farfars High Hope Laday vara med i Amatör-SM på Åby. Jag är såå tacksam över chansen. Tyvärr lottades vi till spår åtta bakom bilen men hur det än går ska vi njuta av upplevelsen tillsammans”.
High Hope Laday blev tvåa i Torneå i Finland i den näst senaste starten med Jens Eriksson i sulkyn, Senast oplacerad från tillägg i Diamanstoet under Skellefteå V75.
Kjell-Ove Eriksson säger till V75-Guiden att han är nöjd om det skulle bli ett penningbidrag på lördag.

Åbytravet skriver om ekipagen i banprogrammet: ”High Hope Laday gör resan från Skellefteå och får den unga talangen Tilde Eriksson i sulkyn. Det är första loppet Tilde kör på Åbytravet och hästen tränas Kjell-Ove Eriksson. Kjell-Ove har genom åren tagit fram topphästar och som bland annat Zorro Swing. Kjell-Ove är pappa till Jens och Leif Eriksson och Tilde är Kjell-Oves barnbarn!”

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Tilde Eriksson segrar med High Hope Laday i augusti. Foto: Sophie Nyblom