Skellefteåvinnare i årgångsloppen i Boden

Skellefteåhästarna Olea Håleryd och Macho Man tog hem de två största loppen i Boden på söndagen – årgångslopp för tre- och fyraåringar.
Christian Månssons Macho Man skrällde i Bodentravets Treåringsfinal med 100 000 kronor till vinnaren medan Ann-Catrin Frisk-tränade Olea Håleryd var en väntad vinnare i loppet för fyraåriga ston.

För två veckor sedan tog Macho Man karriärens första seger i tredje starten för Skellefteåtränaren Christian Månsson på Bodentravet,
En triumf valacken följde upp i Bodentravets Treåringsfinal på söndagen för hästar som samlat flest poäng på banan sedan i mars.
Macho Man var bara spelad på en procent (!) av kupongerna i spelet Grand Slam 75 och var den stora stötestenen i omgången där endast ett system (ett andelssystem på tio andelar) lyckades få sju rätt och med ATG:s Grand Slam-garanti blev värt 10,1 miljoner kronor.
Överraskningen Macho Man fick ett lopp i rygg på ledande Last Dying Breath och blev av med den positionen varvet från mål när en konkurrent kröp ner framför.
Hanna Olofsson bakom betrodde Last Dying Breath fick försvara sig mot andrahandsfavoriten Juan Sisu och fältet splittrades upp på den sista bortre långsidan där Christian Månsson fick luckan från tredje inner med Macho Man (en 46-oddsare på vinnarspelet) och skaffade sig grepp om ledaren redan i den sista kurvan och enkelt tog över i början av upploppet.
Segermarginalen blev fyra längder och tiden i mål 1.15,4 över 2140 meter. Christian Månsson äger Macho Man som med söndagens segercheck på 100 000 kronor sprungit in 142 000 på fyra starter.
– Jag tycker att det är en så jäkla fin häst det här och den här segern betyder mycket. Det är tredje gången stallet är med och hugger i den här finalen och nu tog vi den. Jag hade full sjå med att hänga med till jag drog tussarna. Sedan kändes det faktiskt grymt läckert hela vägen in, sa Skellefteåtränaren.
En fin helg för Christian Månsson som under lördagen blev tvåa i bronsdivisionen på Solänget med Roller Coaster Ås (mer om det på skellefteatravet.se).

Olea Håleryd i stoloppet

Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist följde upp Olly Håleryds fjärdeplats i försöket till Diamantstoet i Solänget V75 med en seger i Boden.
Fyraåriga Olly Håleryd kom till Skellefteå i april samtidigt som Olea Håleryd där den senare nu vann ett fyraåringslopp för ston på Bodentravet ingående i Svensk Travsports Unghästserie efter ledning från start till mål.
Förstapriset här var 50 000 kronor.
Ove A fick bestämma första rundan till 1.19,0 i regnet med Olea och drog undan under sista rundan för att inte bjuda in bakomvarande. Segermarginalen mål blev fem längder.
Tiden 1.16,8 över 2140 meter sattes på en bana som betecknades som något tung av regnet Bodentravet fick mycket av den här dagen.
– Hon är lite för entaktad ännu men jag tror att hon kan bli riktigt, riktigt bra, sa Ove A Lindqvist om stoet som ägs av Annemanna stuteri på Ekerö i Stockholm.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Carina Olofsson (Olly Håleryd) och Christian Månssons facebook

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge