Månssons Roller Coaster tvåa i V75

Det blev en lyckad resa till Örnsköldsvik på lördagen för Christian Månsson.
Efter att ha suttit fast med krafter sparade i V75 hemma i Skellefteå knep Roller Coaster Ås en andraplats i brons bakom storfavoriten Castor The Star.
– Han visade verkligen att han duger på lördagarna – det var bara så att han mötte en häst som var ännu lite bättre.

Solänget stod som värd för lördagens STL-omgång där Christian Månsson lyckades bäst av gardet från Skellefteå med en andraplats i bronsdivisionen med Roller Coaster Ås (bilden).
Christer Tellin i Norsjö äger sexåringen som köptes Peter och Johan Untersteiners stall i augusti och segrade i regidebuten i Boden.
I Skellefteå V75 blev precis allt fel. Roller Coaster Ås fick backas från start och kördes invändigt av Christian Månsson och gick i mål med gott om krafter sparade som sjua.
Nu kom revanschen värd 55 000 kronor.
Stor favorit var Jörgen Westholm-tränade Castor The Star som delade springspår med Roller Coaster Ås och klev iväg till ledningen. Christian Månsson körde precis så att han skulle få favoriten framför sig och fick en vilsam resa i rygg ledaren.

”Duger på lördagarna”
Mats E Djuse fick bestämma tempot som han ville och kunde köra undan till en säker seger. Roller Coaster Ås hakade med lätthet på och slutade på en andraplats, en längd bakom.
– Det var ju så här man hoppades att loppet skulle arta sig. Vi fick ju bästa möjliga löpning och tyvärr var ju ledarhästen för bra. Eller rättare sagt, det gick ju för sakta första 2000 meterna för att vi skulle kunna utmana på riktigt. Jag tycker att han avslutade riktigt bra och att han visade att han är en riktigt fin häst, säger Christian Månsson.
Solvalla kör V75/STL-finaler lördagen 26 november.
–  Vi har en andraplats och en sjundeplats med honom nu och det kanske räcker för en final. Sedan får vi se om vi gör resan till Solvalla ändå, hur han tar loppet. Roller Coaster Ås visade ju att han duger på lördagarna och det är jäkligt skoj. Synd bara att ägaren var förkyld och inte kunde vara på plats, säger Christian Månsson.

Bra avslut av Olly
Olly Håleryd var favoritspelad i försöket till Diamantstoet och slutade fyra. Ove A Lindqvist fick runda en tröttnande konkurrent 700 meter från mål med Olly Håleryd som avslutade stadigt till fjärdeplatsen efter en sista kurva i både tredje- och fjärdespår.
Samu Sundqvist, nyetablerad tränare på Umåker, vann loppet med egentränade Facing Life.
I Säterbests Minne – Dubbelcupen final satte Jens Erikssons Fyrkrafs inte en fot rätt i starten och galopperade.
– Han var dunderfin i värmningen och sedan fungerade ingenting när det väl gällde. Vi skulle nog behållt skorna på, känslan var att han blev hovöm, säger Tilde Eriksson.
Jens var sedan femma med pappa jell-Ove Erikssons Zorro Swing i silverdivisionen.
I guldloppet – Silverörnen – blev det en femteplats för Gabriella Laestanders Selmer I.H. Samu Sundqvist tog det lugnt från start och fick dra upp spurten i tredjespår från kön 400 meter från mål och Selmer I.H. var en av flera hästar inom några meter över mål och var nära andrapriset.
Skellefteåtravet – text för fri publicering