Macho Man mot ny årgångsfinal

Tidigare lite ofokuserade Macho Man har genomgått en jätteutveckling under hösten.
Fredagens seger i Boden var den tredje i rad för treåringen som nu kvalificerade sig för finalen av Ponsse Cup i finska Uleåborg i december.
– Det är fortfarande så att han springer och sover till jag rycker tussarna ur öronen, sa Christian Månsson.

I mitten av december åker Skellefteåtränaren Christian Månsson till Uleåborg för att vara med i finalen av Ponsse Cup. 12 000 euro är förstapriset i loppet lördagen 17 december.
På fredagen kvalade Macho Man (bilden) in med seger i ett uttagningslopp i Boden – treåringens tredje under oktober månad i just Boden!
För två veckor sedan tog Macho Man hem Bodentravets Treåringsfinal med 100 000 kronor i förstapris.
I fredagens lopp körde sig Christian Månsson till ledningen efter 600 meter. Efter ett lugnare mellanvarv stack Macho Man till seger med tre längders marginal ner till en annan Skellefteåhäst, Olea Håleryd med Ove A Lindqvist i sulkyn.
Lindqvist valde en lugn dödens med Olea och andrapriset innebar även det en plats i finalen i Uleåborg.
Macho Man klev undan efter lite trevande i snörena av Månsson.
– Jag höll inte på att få ur bomullen då snöret gick sönder. Jag vet inte om jag hade behövt dem i dag egentligen men det är fortfarande så att han springer och sover till jag rycker tussarna ur öronen, sa Månsson.
Det här var tredje segern på fem starter i år för hästen som under debutsäsongen sprungit in 167 000 kronor.
– Jag har älskat den här hästen sedan jag såg honom på video för första gången på auktionen och bestämde att jag skulle ha honom. Det här har ju gått rätt.
I Boden blev det även en kuskseger för Jens Eriksson som var stor favorit på V64-spelet med Robert Bergh-tränade Conrads Diderot.

Andra raka – nu seger över tre kilometer

Skellefteåtravet kunde räkna in tre segrar som bana under helgen.
Under lördagen arrangerade Umåker en breddloppsdag där Mikael Lundmarks Loaded Noah (bilden) var först i mål för andra gången inom loppet av sju dagar.
Loaded Noah stod start i det tre kilometer långa loppet och ledde varje meter. Skellefteåtränade Dante Godiva var favoritspelad från dubbla tillägg och hann så när dit efter att ha fått upp farten på allvar 150 meter kvar.
Samu Sundqvist som körde Loaded Noah var nöjd med den nya bekantskapen.
– Han var tvungen att jobba lite i stort sett själv där framme hela loppet och jag tycker att han gjorde det bra. Det var inte med så stor marginal det blev seger men den var säker, sa Umåkertränaren.
Segertiden skrevs till 1.18,9 över 3140 meter. Loaded Noah delade ut över elva gånger pengarna på vinnarspelet.

Inspector vann med fem längder
Maria Vikström, amatörtränare i Skellefteå med relativt färsk licens, tog årets tredje seger som tränare med nyförvärvet Inspector som var favoritspelad i sitt lopp.
Körande Malin Viklund inledde från ett elftespår bakom bilen med sjuåringen och kom fram i andraspår direkt och släpade några längder bakom ledaren till den sista bortre långsidan. 400 meter från mål körde sig Viklund till ledningen med Inspector som vann sprinterloppet med fem längder.
Tiden blev 1.14,9 över 1640 meter auto på en lite regnhård bana för Inspector som var med i bronsdivisionen i V75 i Skellefteå i den näst senaste starten (oplacerad).
– Det var första gången jag körde honom och jag tycker att det här är en bra häst som räckt till i betydligt vassare gäng än så här tidigare. Det var mer att han skulle våga ta i nu. Han sprang och tvekade lite och väntade på de andra, men han gick undan till slut, summerade Malin Viklund.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Christian Månssons hemsida och ATG Live (Loaded Noah)