Jens champion precis på linjen

Skellefteåtravets champion 2023 hämtas från den egna tränarkåren.
Jens Eriksson stressades in i det sista av Roger Nilsson och Ove A Lindqvist under årets sista tävlingsdag på hemmabanan och kunde avgöra i årets sista lopp.
–  Det är stort att vinna på hemmaplan och ännu större blir det ju att göra det på en V75-dag!

I år blev det ett riktigt raffel i championatsstriden på Skellefteåtravet. Inför årsfinalen på lördagen stod Ove A Lindqvist, Roger Nilsson och Jens Eriksson på samma antal segrar (åtta) och fältet låg öppet.
Jens vann ett av dagens inledande lopp med kallblodet Storspjuver och avslutade med lillebrodern Fyrkrafs. Ove gick segerlös från dagen men hade fortfarande chansen att ta hem spelet i kvällens sista lopp där Jens hade lånat ut en häst till kollegan.
Om Ove slagit till hade han blivit champion, om Jens inte hade lyckats sätta dit Fyrkrafs skulle Roger Nilsson stått som vinnare.
– Det blev nästan f-ö-r spännande när Roger vann V75 med Barolo Gene och Ove hade chansen här i tolfte. Så det har varit lite körigt i dag. Det här ville jag ju vinna, sa Jens Eriksson i vinnarcirkeln efter loppet.
Fyrtalet under lunchtävlingarna för någon vecka sedan blev utslagsgivande när årets champion skulle koras. Erikssons lördagssegrar gör att han kommer upp i 16 förstaplatser bara med stallets hästar och 1,1 miljoner inkört till verksamheten.
Om farten hålls under månaderna som återstår slår han fjolårets siffror gällande inkört till stallet.
Bröderna Storpjuver och Fyrkrafs har i allra högsta grad bidragit. Båda är efter stoet Mjölner Stilig och är uppfödda av Lars Holmgren, dessutom ägs båda hästarna av ungefär samma konstellationer.
– Jag har alltid trott att Fyrkrafs ska bli bättre än brorsan men nu har ju Storpjuver hittat en växel till. Så det får vi se om.

Tredje championatet

Championatet 2023 är Jens Erikssons tredje i ordningen. Sedan tidigare har han en titel vardera i Boden och Lycksele.
– Det här är riktigt roligt!

Priser av chefen
Travbanechefen Joakim Johansson delade ut priser till championkusken. Johansson höll förstås med.
– Att det får avgöras så här, det kan ju inte bli bättre. Vi har haft en fin dag, med svenskt rekord av Stjärnblomster, dött lopp i Stig Lindmarks lopp och så då championatet klart i sista loppet. Nu laddar vi för 2023. Tävlingsdagsprogrammet är inte helt spikat men i slutet av januari kör vi i alla fall tre vinterdagar med riktig isbana, sa Joakim Johansson.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering
Foto: Sophie Nyblom

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge