V75-loppen klara – bra med hemmahästar

Skellefteåtravet bjuder på jättefina tävlingar på lördag med STL och en öppen omgång på V75.
Det stod klart efter söndagens anmälningar.
– Jag sitter här och är glad över de fina loppen – dessutom med hemmahästar i varje avdelning på V75! säger travbanechefen Joakim Johansson på söndagskvällen.

Ljuset var tänt länge på sportkontoret på travbanan i Skellefteå på söndagen. Joakim Johansson förberedde det sista inför tävlingarna kommande lördag med sportadministratören Rigmor Berglund vid skrivbordet intill.
Länge har banan laddat för lördagen 1 oktober och nu är man där.
– Jag har lagt ramloppen som är utanför V75 och bland annat funnits tillgänglig för Svensk Travsport när de sitter med anmälningarna. Sedan gäller det att vi förbereder och jobbar klart med så mycket som möjligt inför måndagen då vi gör banprogrammet färdigt.
– Det är ju såna här dagar som är kryddan. Jag kan inte säga annat än att jag blev glad när det stod klart ur fina loppen skulle bli. Vi har Skellefteåhästar med i varje avdelning på V75 och det är ju fantastiskt. Det är fina pengar som gäller för  några av dem – men ett par tre fyra startar med chans, säger Joakim Johansson.
Hemmastjärnan Forspärla drog ett bakspår i toppkonkurrensen och jagar fina pengar. Jan Gustavssons är med i Steggbests Minne (V75-3) där kallblodsdrottningen Stjärnblomster ska försöka försvara sin titel från fjolåret.

Vem tar hem styrkeprovet?
I dagens huvudlöpning Stig Lindmarks Styrkeprov över tre kilometer (V75-6) är fyra hästar från Skellefteå med och kämpar. En av dem tillhör loppets favoriter, Gabriella Laestanders  Selmer I.H.
– Selmer är ju hedershäst de luxe. Han är bra jämt, över alla distanser och med alla förhållanden. Bert och Gabriella har siktat på det här loppet och visst kan vi se att det blir Selmer som lägger beslag på de 200 000 kronorna i förstapris, säger travbanechefen Joakim Johansson.
En brasklapp lägger han in.
– Vi det såg ju senast i lördags på Solvalla att det inte är så lätt att komma fram från dubbla tillägg ens när det handlar om tre kilometer. Så det blir en rysare.

Hemmahäst med toppchans
Till bästa Skellefteåchans utser han Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist-tränade Olly Håleryd som tagit tre segrar och aldrig varit sämre än tvåa på fem starter i karriären.
– Olly Håleryd blir en av favoriterna i försöket till Diamantstoet (V75-4). Nu blev det spår fem i volt och det är inte optimalt på något sätt. Jag har ingen koll på vad de säger om läget men hästen verkar så klok och fin att hon nog reder ut det. Det blev ett fint lopp men Olly har toppchans som jag ser det! Spridningen av ekipagen över riket gillar jag. Förutom från landets fyra nordligaste banor, kommer det hästar från Solvalla, Eskilstuna, Gävle, Bergsåker, Finland, Östersund, Bollnäs med flera orter, slutar Joakim Johansson.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering
Bild. TR Bild

Skellefteåtravets STL-tävlingar med V75 lördagen 1 oktober.
Entréerna öppnar kl.13:00
Första start kl 14.45, första V75-start kl. 16.20.

För information om biljetter och aktiviteter, besök skellefteatravet.se