V75 i Skellefteå nästa för lillstjärnan Olly Håleryd

Överlägsen seger från positionen utvändigt ledaren.
Efter måndagens triumf i ett fyraåringslopp för ston i V64 på Skellefteåtravet siktar Ove A Lindqvist både mot Breeders’ Crown-kval och V75 med fyraåriga Olly Håleryd.
– Det kan verka hårt då det här bara vara femte starten – men jag vet vilken grundkapacitet hon har, sa Lindqvist om hästen som delägs av Skellefteå AIK:s tidigare lagkapten Jimmie Ericsson.

Amatörtränarparet Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist från Skellefteå har en mycket intressant häst för klass II-loppet i Skellefteå lördagen 1 oktober.
Om allt fungerar fram till dess blir fyraåriga stoet Olly Håleryd en hemmafavorit att se upp med i V75.
På måndagen spelades hon till storfavorit i ett lopp ingående i Svensk Travsports Unghästserie för fyraåriga ston och vann utan att förta sig det minsta efter att ha serverats ett tungt lopp.
Det här var tredje segern i blott femte starten för Olly Håleryd.
– Vi har kämpat med hennes brunst i veckan och haft stora problem med att få henne att äta och dricka. Det var först de två senaste två dagarna som började äta och dricka och jag var inte alls säker på seger i dag. Dödens var inte nåt jag ville ha! sa Ove A Lindqvist i vinnarcirkeln.
Olly Håleryd fick trava utvändigt Bollnästränade Level Off  loppet igenom men hade grepp redan i den sista kurvan och fick kliva fram och ta över vid upploppets början. Närmast sörjande Level Off  galopperade kort före mål, segermarginalen blev då hela sex längder på tiden 1.14,7 över 2140 meter auto.
– Jag var i valet och kvalet att stryka henne. Men jag behövde loppet för kommande uppgifter med henne och nu visar hon vilken stark häst hon är. Hon är hemskt lat men ändå far hon bara ifrån på upploppet och det var inte så dåligt motstånd i dag heller, sa Lindqvist.
Breeders’ Crown-kval på Solänget tisdagen 20 september är en tänkbar nästa uppgift för talangen innan det kan dra ihop sig till en start i lägsta klassen på STL/V75 i Skellefteå första lördagen i oktober.
– Jag petade bara till henne i sista sväng och det sa bara pang!
Äger Olly Håleryd gör Stall Nalta Eljest med förre Skellefteå AIK-stjärnan och landslagsspelaren Jimmie Ericsson i spetsen. Ericsson och några av de andra ägarna klappade på hästen på stallbacken under kvällen.

”Härligt kompisgäng som äger”
Jimmie Ericsson intervjuades i programmet ATG Play.
– Jag började kolla på trav och lira lite på lördagarna under pandemin. Det här är min första häst, men inte den sista. Vi är ett härligt kompisgäng som äger där de flesta var här i dag. Jag hade förväntningar på förhand även om Ove ville ta bort dem, förklarade Ericsson som snart blir den förste spelaren i Skellefteå AIK som får sin tröja (nr 21) hissad i taket i Skellefteå Kraft Arena.

Fyrkrafs höll sig i trav

Första häst från Skellefteå att vinna lopp den här kvällen var Fyrkrafs som gjorde sitt bästa lopp sedan andraplatsen under midnattstravet under midsommardagen.
Jens Eriksson styrde till ledningen direkt och fyraåringen vann med krafter sparade på nya rekordet med autostart, 1.27,8 över 2140 meter.
– Han är underbar när han sköter sig och håller ordning på benen. I kväll var det ett tacksamt lopp med lite lättare motstånd än det brukar vara. Han fick gå med spända linor över mål och det var gott om krafter kvar. sa Jens Eriksson om hästen som ägs av ”Travtränare Jens Eriksson AB, med flera”.

Mika jämförde med topphästar
Kvällen inleddes med ett tvååringslopp där Petri Salmelas lovande sto Käraste Sisu tog sin andra seger på lika många starter.
Mika Forss körde till ledningen och måttade in segern. Tiden 1.17,8 över 1640 meter.
Det var en imponerad kusk som dök upp i vinnarcirkeln med Käraste Sisu (e. Face Time Bourbon – Dear Abs).
– Min känsla är att hon är en av de mest talangfulla hästar jag kört under karriären. Hon är riktigt, riktigt fin. Vi ska kolla lite framöver vilka lopp som kan vara passande nu i år. Som tre- och fyraåring kan hon vara med och tävla om stora pengar, sa Mika Forss som på söndagen vann Derbystoet med Lara Boko.
– Det är lite sanna känsla med Lara Boko, lätta i stilen och båda vill tävla också.

”Sur när jag släppte”
Mera Boden blev det i ett treåringslopp på V64-spelet där Hanna Olofsson stod med 20 meters tillägg tillsammans med segervane Last Dying Breath som inte hade startat sedan i slutet av juni.
Sjätte segern i åttonde starten kom efter att Olofsson släppt ledningen i loppet till Robert Bergh och Infinite Mass och tagit vägen via open stretch.
Hingsten flög till överlägsen seger.
– Vilket fin häst – gud vad roligt. Det kändes som att han blev lite sur när jag släppte ledningen men han vann ju väldigt enkelt. Han älskar att tävla men det var jag som ville köra lite snällt i dag. Om inget oförutsett händer siktar vi på ett Breeders’ Crown-kval på Solänget den 20 september, sa Hanna Olofsson.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering
Foto: Sophie Nyblom