Ett snack med mannen som utsetts att tippa Skellefteåtravets V75-system

Intervju inför Skellefteåtravets STL-tävlingar med V75 lördagen 1 oktober.
Första start kl 14.45, första V75-start kl. 16.20.
För information om biljetter och aktiviteter, besök skellefteatravet.se

Hallå där…
…Mikael Lundmark som står bakom Skellefteåtravets andelssystem på atg.se. Har du börjat bli klar med V75-systemet till lördagen?
– Inte riktigt (torsdag förmiddag). Jag brukar gå mycket på första tankarna jag har om en V75-omgång även om det svänger ibland mot slutet och kan ta lite olika vägar.
En stor snackis inför lördagen är ju kallblodsloppet Steggbests Minne (V75-3) och huruvida 1 Stjärnblomster ska leda hela vägen alternativt släppa, om 7 Grisle Odin G.L. ska krossa från dödens och så vidare. Kan en tredje häst blanda sig i tror du?
– Generellt är jag emot att ta två hästar. Om man inte tar ställning och spikar i något lopp är det roligt att ta med flera och göra någonting som inte alla andra gör. 3 Pydin var väldigt bra senast och har börjat visa lite gammal god form nu. Så för mig är det tredjehästen i loppet. Grisle Odin var grym senast på Bergsåker då han vann på 1.22,0 och gick 1.20,0 sista varvet över lång distans. Samtidigt har vi ju sett hur j-la snabb hon är, Stjärnblomster. I Skellefteå finns ju open stretch. Jag har inte funderat klart!
Att få alla rätt på V75 vet vi ju är svårt. Brukar du vara nedstämd på lördagskvällarna om du varit nära men inte lyckats fullt ut?
– Jag är sällan på dåligt humör, det är jag för gammal för. Jag tror att det kan bli svårt på lördag också. Det blev ju en V75:a med stark Norrlands-prägel och det är ingen nackdel spelmässigt. Det är kul sportsligt när jättefavoriter kommer från Solvalla men det blir sällan några pengar på sju rätt sådana gånger. Nu ser det öppet ut. Daniel Wäjersten ser ut att ha ganska bra chanser överlag men det finns ingen häst som ”står med tre ben i mål” och inte går att slå.
Vilken Skellefteå-häst har bäst chans på V75?
– Hugget som stucket mellan 5 Olly Håleryd (V75-4) och 14 Selmer I.H. (V75-6). Selmer var riktigt bra i Boden senast. De flesta hästar är ju lite sämre över så långa distanser som tre kilometer men Selmer har visat att han klarar av det med råge. Olly Håleryd var fantastiskt bra i starten inför det här.
Någon så kallad ”rolig idé”?
– Jag tror mycket på Sandra Erikssons 12 Devils Tongue i V75-7. Jag har feeling för att den kommer att avsluta riktigt, riktigt bra trots ett bökigt läge.
Mikael Lundmark är krögare i Skellefteå med italienska restaurangen La Cena i centrala stan och travamatör på hobbynivå – är det en bra snabbpresentation?
– Det är väl en rimlig beskrivning tycker jag. Driver restaurangen med min son Oliver. Första kvartalet 2023 är jag med och öppnar Kork Vinbar i Skellefteå.
Du har sexårige valacken Loaded Noah på din träningslista. När du la ut bilden ovan på facebook skrev du att du ”hade fått en ny kompis” och inget mer. Vad är det för kompis?
– Det är en ettåring efter Uncle Lasse som jag köpte av Stefan ”Tarzan” Melander efter Kriterieauktionen. Vad fasen heter den? Jo, Recumbent Position! Det är en flygterm. Tarzans bror är ju flygkapten och namnger hästarna. Jag ska träna den själv.
Vad är det roligaste du varit med om som hästägare?
– Det är att vinna V75 med delägda hästar, vilket man inte gjort så ofta. Jens Eriksson tränade Stallone Tuna som vann Klass I på Solvalla kriteriehelgen 2002, Hanna Olofsson tränade Quattro Lane som vann klass II på Umåker i maj 2015 och Roger Nilsson har ju Mellby Guava som vann V75 på Umåker juldagen 2020.
Hur avnjuter du Skellefteåtravets tävlingar på lördag?
– Jag räknar med att börja dagen på stallbacken och att det slutar på publikplats och i restaurangen där vi ska käka lite av Kurjovikens goda mat.
Lycka till då!
– Tack, nu ska jag ut och köra häst.

Intresserad av Lundmarks system? Köp in dig! Andelarna kostar 100 kronor och finns på atg.se, Butik Skellefteåtravet och spelläggare Mikael Lundmark.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering