Bjurman med i klasselöpen i helgen

Efter 100 mil i lastbilen är Jerker Bjurman på plats i Oslo med sina hästar för ”Klasselöpsfinalerna” på Bjerke.
Av hans tre inkvalade hästar håller han Sonja Kiro som sin bästa chans till…ska vi våga säga ”seger”?
– Det ska mycket, mycket till. En realistisk dröm är att någon av mina tre ska kunna vara bland de tre första i mål i alla fall, säger Bjurman.

När Bjurmans lastbil rullade från Västra Skråmträsk på torsdagsmorgonen var det med fyra av stallets tolv hästar i lasten.
Saga Kiro är också med. Efter galoppen i sitt försökslopp på Dannero blir det ett årgångslopp under fredagen på Bjerke för henne (12 Saga Kiro i Bjerkes lopp 5).
På lördagen har Sonja Kiro ett perfekt läge i Kriteriesto-finalen (start klockan 15.00) där det dock måste till något väldigt speciellt för att obesegrade Lannem Stella ska förlora. Norska Trav og galoppnytt rankar Sonja Kiro och Dag Sveinung-Dalen tvåa, efter Sonjas imponerande seger i sitt uttagningslopp.
I finalen i Derbystoet på lördagen (start klockan 16.40) representeras Skellefteå-stallet av två hästar, Wik Victoria  (körd av Mats E Djuse) och Mira Kiro (kusk Oskar Kylin Blom)
– Vi får vara ödmjuka och vara glada för att ha kommit oss hit, Jag hoppas att någon av de tre ska få pengar, kanske någon är bland de tre. Den stora drömmen känns tuff att uppnå, det är så mycket som ska klaffa, säger Jerker Bjurman,

Vi hämtar intervjuer från Norska Trav og galoppnytt. Håll till godo, Jerker Bjurman översatt till norska.
1 Sonja Kiro (Bjerkes lopp 3) var bra i forsøket.. Gjør alltid som hun skal, og det kommer hun til å gjøre nå også. Hun taklet reisen fint og var kjempefin i det siste treningsjobbet. Hun kommer til å gå akkurat som hun gjorde sist. Da hadde hun drapropper for første gang, og de reagerte hun bra på. Ellers open eye-hodelag. Det er mulig det blir helstengt om kusken vil etter varming, Ellers sko og vanlig vogn, sier Jerker Bjurman.
5 Wik Victoria  (Bjerkes lopp 7) var utrolig bra i forsøket, og jeg trodde ikke på henne før forsøket. Hun kjennes veldig bra ut i trening. Jeg vet ikke hva som har skjedd, for planen var at hun skulle gå forsøket, også få fri før vintertrening. Hun må få sitt løp, men da kan hun overraske. Jeg vurderer også å gjøre en stor endring på henne. Kanskje jeg setter på noen drapropper her. Det kommer til å få en voldsom effekt. Jeg må høre hva kusken vil. Jeg hade ikke turt å kjøre med det, for jeg tro hun kan fly ut av skinnet sitt. Kommer luken om det er 170 meter igjen, vet jeg ikke. Ellers blir det can’t see back og murphyblender, sko og vanlig vogn. Begge mine to avsluttet 1.21/300 meter i siste jobbet, forteller Jerker Bjurman.

9 Mira Kiro (Bjerkes lopp 7) var den jeg trodde mest på før forsøket, og det er slik fremdeles. Hun trener veldig bra, og er den med høyest kapasitet. Stemmer det underveis, kan hun være med der fremme. Jeg drømmer om en trippelplassering. Hun kjemper alt hun kan. Går med halvstengt hodelag, sko og vanlig vogn, sier Jerker Bjurman

Loppen går att följa på ATG Live. Observera att norrmännen anordnar en egen V75-ongång. På lördag är det ”svensk V75” på Hagmyren.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering