Småputter med Jens E inför Skellefteå V75

Intervju inför Skellefteåtravets STL-tävlingar med V75 lördagen 1 oktober.
Första start kl 14.45, första V75-start kl. 16.20.
För information om biljetter och aktiviteter, besök skellefteatravet.se

Hallå där…
…Skellefteåtränaren Jens Eriksson som körde i kortärmat under midsommartravet på hemmabanan i somras som lockade nästan 3000 personer. Nu på lördag är det stortrav igen med spelet V75 och lite kyligare och mörkare.
– Det blir inte kortärmat kan jag säga. Men bjuds det på sånt väder som varit i veckan i Skellefteå med sol och 10-15 grader kommer folk även på hösttravet. Det är ju såna kanontävlingar.
Vad ser du mest fram emot av sporten den dagen?
– Stig Lindmarks Styrkeprov är ju som är det riktigt stora. Däremot har jag tyvärr ingen häst med där. Men vi får ligga i och se fram emot nästa år kanske.
Säg några ord om Skellfteås store!
– Stig är ju den stora legendaren hos oss och lite ångrar jag ju att jag inte jobbade hos honom och provade på när han var aktiv. Men det passade väl inte i livet då. Upplevelsen att följa med på tre-fyra av Stigs inbjudningsdagar har jag med mig. Resorna till fjällen då det kom kuskar från hela Sverige. Jag och John Östman fick följa med tre-fyra år för att bland annat sköta skotertransporterna.
Hur ser din medverkan ut den här lördagen?
– Det blir kallbloden som kommer att representera stallet. I rikstotolopp som läggs utanför V75-kupongen. Storspjuver, Ros Faksen och Fyrkrafs är en trio som gått riktigt bra. Fyrkrafs är den som utvecklats mest på kort tid, Tyvärr klev han pengamässigt över en tilläggsgräns nu men jag tror inte att det är något som ska påverka allt för mycket, säger Jens Eriksson.
Blir det några uppdrag som lånekusk?
– En vet jag och det är att jag ska köra farsgubbens High Hope Laday som var tvåa i Finland senast och har formen på topp.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering
Bild på Storspjuver, Foto: Britt Lindgren