Vinterhästen A.W.’s Fastlight slog till

Fruset under hovarna och lite kallare väderlek är A.W.’s Fastlight melodi.
Under Skellefteåtravets lunchtävlingar slog Christian Månssons häst till med seger trots att årstiden var lite fel.
– Det är skoj att vi kan vinna här på sommaren också!
Det var sommartrav med bakluckeloppis och riktigt gemytligt på publikplatserna under torsdagslunchen.
Hyfsat snabba tider i loppen det var körning men dagens femte lopp var desto stillsammare.
A.W.’s Fastlight var vrålsnabb den första biten och övertog ledningen från ett bakspår bakom bilen redan i den första kurvan samtidigt som loppets favorit Rally Ida galopperade.
De första 2000 meterna klockades till 1.19,4 och segern blev förstås enkelt. A.W.’s Fastlight kom i mål på 1.17,5 över 2640 meter auto.
Det här var andra seger för året  i tolfte starten för A.W.’s Fastlight som inledde året med seger söndagen 2 januari i Boden i ett lopp ingående i Grand Slam 75.
– När det öppnar sig och man får sitta och bestämma i ledningen så är det kul. Han känns bättre nu än vad han var förra året. jJg tycker faktiskt att hans tid är vintern och det är skoj att vi kan vinna här på sommaren också, sa tränare Månsson.
Äger gör Månssons sambo Kristina Rehnfors, N Asplund och J Fredriksson. Förstapriset var 22 000 kronor.

En spelare tog hela potten på V5
Månssons segerlopp ingick i V5-spelet där Bodentravets Roger Nilsson vann dubbelt med stallhästarna Mellby Javier och skrällen Bäcklös Jänta.
En spelare tog hela potten på V5, 344 094 kronor.
På V4 tog Mats Gällerstedt en dubbelseger med egentränade Guli Kajsa och Nimbus Soutwind, tränad av K.G Westman med licens på Umåker.
Gladaste segraren var nog Danneroamatören Elisabeth Lundholm som satte högsta fart från början med Rudisha och tog hand om ledningen bakom bilen. Efter 1.09.6 första 500 och 1.12,0 på varvet tog det emot lite sista biten för Rudisha som dock hann undan.
Ett tjut hördes över Skellefteåtravet i målgången.  Elisabeth Lundholm körde sitt första lopp för året.
– Jag tycker att jag har alldeles för bra hästar för att vingla bort dom. Normalt brukar jag vara där bak, och det var länge sedan jag körde ett sånt här lopp! Rudisha ligger mig extra varmt om hjärtat och jag ska nog fortsätta att köra honom i några starter i alla fall av mina sex hästar, sa Danneroamatören.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Sophie Nyblom