Ros Faksen i rätt balans – ny start på måndag

Femårige kallblodet Ros Faksen köptes från Norge under fjolåret och tog på måndagen sin andra seger för Jens Eriksson som körde sig till ledning i den första kurvan från tillägg.
– Startsnabbheten visar att vi nog kommit rätt i balansen med honom!

Skellefteåtravet kör tävlingar med V64-spel på måndag i nästa vecka då Jens Eriksson tar chansen igen att anmäla och ”smida medan järnet är varmt” med Ros Faksen vars formkurva pekar uppåt.
På måndagskvällen visade hästen gryende form på hemmabanan.
Från ett springspår på 20 meters tillägg dök Ros Faksen till ledningen redan i ingången av den första kurvan och spårade sedan hela vägen.
1.28,8 över 2160 meter blev segertiden  – en förbättring med en tiondel av hästens voltstartsrekord. Charlie’s Entreprenad i Piteå AB äger hästen som nu klev över 100 000 kronor intjänat i år.
– Han gick ju tyngre balanserad i Norge som fyraåring och det har bland annat handlat om att lätta honom för att få honom snabbare. Vi provade att lätta honom i Boden (starten innan) men det blev inget bra. Så nu la vi på mer vikt och verkar ha kommit rätt med balansen, sade Jens Eriksson
Ros Faksen tog en säker seger från ledningen sedan värsta hotet Guli Kajsa och Mats Gällerstedt tvingats till löpning snett utvändigt ledaren
– Hästen kändes underbar i dag, jag har faktiskt aldrig känt honom så här fin. Vi har tyckt att han haft för lite fart i kroppen men nu blir han bara bättre och bättre.

Kalla Hästägarekannan på måndag
Måndagen 5 september arrangerar Skellefteåtravet kvällstävlingar med spelet V64. Ros Faksen startar i lopp 9 (V64-6) Kalla Hästägarekannan – Dubbelcupen över medeldistans med 50 000 kronor till vinnaren.
Ros Faksen har spår fyra på startfållan och har Ove A Lindqvist i vagnen. Jens kör själv Storspjuver som står med dubbla tillägg.

Skellefteåtravet – artikel för fri publicering
Foto: Sophie Nyblom