En leasingnyhet i vinnarcirkeln

V75-meriterade La Norna övergår i Jens Erikssons träning.
Det stod klart efter stoets seger i Skellefteå på måndagen.
– Ägaren ska vara sjukskriven i vinter och då får vi låna henne och förhoppningsvis ha lite roligt innan hon går till betäckning till våren, sa Eriksson.

16 segrar på 50 starter och 824 000 kronor intjänat är facit för sjuåriga stoet La Norna i regi Hanna Olofsson.
Jens Eriksson har fått ”låna” hästen ett par gånger på slutet och ska fortsätta lånet under fastare former efter måndagens tävlingar i Skellefteå.
La Norna ledde kvällens lopp 2 runt om med Jens i sulkyn. Segertiden skrevs till 1.14,5 över 2140 meter.
Göran Kvick i Boden äger hästen och vinnarcirkeln efter loppet kläcktes den lilla nyheten.
– Det är en underbar häst, hon ligger inte på en meter. Nu blev så att hon fick springa i sin ensamhet hela vägen. Jag och Göran har känt varandra en stund och nu ska jag och Tilde leasa La Norna då Göran ska in och operera sig och vara sjukskriven i vinter, sa Jens Eriksson.
Tvåa i loppet Hanna Olofsson-tränade Ava med Jenny Engfors i sulkyn som passerade miljonen intjänat med andraplatsen.

”Måste ta snabbare beslut”

Tävlingskvällen i Skellefteå hade rubriken ”Travskolans kväll” och lämpligt nog rivstartade en av skolans gamla elever Tilde Eriksson tävlingsdagen med en seger i det första loppet.
18-åringen körde Backa Gård Stuteris High Hope Laday (bilden) till seger, ägd och tränad av Tildes farmor och farfar Kjell-Ove och Anita Eriksson.
Ett P21-lopp med spårtrappa där High Hope Laday sladdade sist i kön från sitt bakspår och avgjorde via ett avslut i tredjespår genom den sista kurvan.
– Jag började ju med ponnytrav och kom sedan till det stora travet. Den största skillnaden är farten och att man måste ta snabbare beslut, sa Tilde Eriksson som jobbar med pappa Jens.
Segern med High Hope Laday var Tildes andra 2022.
– Jag kämpar på, och så går det bra ibland och lite sämre ibland! sa hon apropå löpkörningen.

Järnsaxa på stretchen

”Guldmärket” avslutade tävlingskvällen, ett lopp för ston ingående i Svensk Travsports kallblodsserie där Per Gustafsson gick segrande ur striden med stallets Järnsaxa.
Gustafsson hittade en bra rygg i Dannero-tränade favoriten Bato Odina och lät Järnsaxa avgöra på open stretch.
Segertiden blev 1.29,3 över 1640 meter auto i loppet med 30 000 kronor i förstapris. Tränare Gustafsson från Byske äger det sjuåriga stoet tillsammans med Ann-Sofie Wiklund.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Sophie Nyblom