PEV – PonnyElitveckan

Varje år bjuder Wången in de vinstrikaste ponnytravkuskar från varje bana till en lägervecka. I år öppnade man chansen för fler deltagare!

PonnyElitVeckan är ett inofficiellt landslagsläger där den segerrikaste ungdomen från varje bana får chansen att lära känna varandra och knyta kontakter, utvecklas med hjälp av Wångens lärare, och förstås tävla. I år utökades antalet platser och banorna fick möjligheten att skicka en till kusk eller ryttare som de anser förtjänat extra uppskattning. I år valde vi på Skellefteåtravet att skicka två stycken till PEV, ungdomen som var vinstrikast från år 2021 var Vilja Pettersson. Alice Lundström var den andra som fick chansen att också åka för det fina arrangemang hon ger till både travskolan och ponnytravklubben.

PonnyElitVeckan genomförs på Wången för åttonde gången. Veckan är ett resultat av ett samarbete mellan Wången, Sveriges travbanor och Svensk Travsport.

I år avslutas lägret med en tävlingsdag på Östersundstravet den 30 juni där bland annat PEV mästaren ska koras. Vi önskar Vilja och Alice en fortsatt lärorik och rolig vecka på Wången!

 

Kuskar som fått chansen att åka till Wången tidigare år:

Hanna Burlin 2021 (Digitalt på grund av corona)

Elsa Säll 2019 & 2020 (år 2020 inställt på grund av corona)

Tilde Eriksson 2017 & 2018

Thelma Ragnarsson 2015 & 2016

Lucas Hellgren Wikström 2013 & 2014

 

Bild 1 Vilja – Fotograf Ellen Karlsson

Bild 2 Alice – Fotograf Sophie Nyblom