Klart att Nisse ska på midsommartravet i Skellefteå

Midsommartravet i Skellefteå – ska du dit Nisse Petterson?

– Det är klart. Jag och några kompisar kommer att träffas lite före tävlingarna och gå dit tillsammans. Vi har haft som vana att vara på midsommartravet i kanske 15 år. Jag var där i fjol också då det bara var tillåtet med några få i publiken, säger Nils Pettersson.
Hur mycket koll har du på sporten trav?
– Jag går på trav när det är i Skellefteå. Så mycket mer blir det inte. Jag är ingen som reser runt på trav. Jag är ute efter atmosfären och sällskapet. Min första sport är hockey…och då är det AIK som gäller så klart. Född, uppvuxen på Morön.
Var är ”ditt ställe” på publikplatserna under midsommartravet?
– När vi började gå var vi ofta på gräsplätten borta vid den gamla totohallen. På senare år har vi suttit på uterestaurangen.
…och jobbat in vinnare?
– Jag brukar alltid spela Sandra Eriksson från Boden. Det blir mitt grundtips nu när man inte vet vilka hästar som ska starta. Ta med Sandra! Midsommartravet ser jag som en trevlig kväll i goda vänners lag. Sedan hoppas man ju alltid på att vinna pengar…men det har varierat kan jag säga. När man ibland går plus kommer dit nästa gång och tycker att man kan det där!

Fotnot: Skellefteåtravet laddar för midsommardagen då starten av första loppet är klockan 19.30. Aktiviteterna och festen på området startar redan klockan 17.30

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge