Jocke har ordet: Tack för att ni kom till midnattstravet!

Joakim Johansson hyllar och tackar.
2 818 personer kom till banans klassiska midsommartrav.

Världsmästare…eller i alla fall Skellefteåmästare på trav!
Med allt folk som var på plats på Skellefteåtravet under midsommardagen.och all kanonsport som levererades – boosten av det – kände vi oss faktiskt lite åt det hållet.
2 818 personer kom till banans klassiska midsommartrav!
En siffra som är med och slåss i toppen om man tittar på de andra evenemangen under den travtäta midsommarveckan.

Själv somnade jag (Joakim Johansson) någon gång efter fyra på morgonen efter sedvanliga varva ner-problem efter en tävlingsdag i ett rus på kaffe och kranvatten. Vilken kväll det blev.
Det där med ”världsmästare” är förstås att ta i åt skogen för mycket. Men det är lätt att man vill skryta över all personal och aktiva som jobbar och sliter efter en sådan här festkväll.
Vi som arrangörer ska vara glada och stolta.
Vi har en mycket liten organisation på Skellefteåtravet och därför är det en fin bedrift att kunna genomföra sådana här fina arrangemang. Stort TACK alla ni i leden – ni vet vilka ni är!


Det var liv och rörelse
på travet igen och två banrekord sattes ((Mizai och Ros Borken) och på det ett antal ”personliga” rekord för hästarna den här kvällen. Banan var i toppskick och sorlet och hejaropen från publiken verkade smitta av sig på de aktiva.
Jag tänker spontant på norskan Tina Lagesen som tog sin största seger i Kalla Midsommarkransen med Kringlers Viktor och grät av lycka.
Piteåsonen Roger Nilsson var fuktig i ögonen han också. ”Rogga” älskar midnattstravet i Skellefteå och den här gången var hans segervapen Barolo Gene som kan bli en kommande reklamhäst i stallet.
Daniel Wäjersten, Per Linderoth, Jan Ove Olsen och vår egen Ove A Lindqvist. Med flera vinnare som bjöd på det där lilla extra i samband med segerdefileringar och intervjuer. Garvade aktörer som är på trav varje dag nästan men riktigt ville knäppa upp nu när inramningen var den rätta. Då blir man glad som arrangör.


Midnattstravet fortsätter att vara en angelägenhet för Skellefteå vilket varit min ambition ända sedan jag började om som travbanechef förra våren efter mina år ute på vift med andra jobb.
På Skellefteåtravet ska man helt enkelt träffas och trivas. Målet är att banan ska bli en samlingspunkt igen lite större tävlingsdagar.
Nästan 3 000 personer (2818 i publiken) var en väldigt bra början på det här bygget som jag och banans styrelse har tänkt oss inför framtiden.
Observera att det här är över tid vi pratar om för exempelvis midsommartravet. Lite på sikt. För efter två pandemiår kan man ju inte bara knäppa med fingrarna som arrangör och få allt som man vill.


Apropå framtiden så blir man bara så jäkla glad av att träffa midsommardagen kranskullor och prisutdelare Mai Gysenius och Ida Grönlund. Vakna, serviceinriktade, roliga.
Två från travskolan välutbildade ponnyungdomar blanda många i Skellefteå.

Vi höll tidsschemat och det var nästan inga omstarter. Klassikern Midsommarkransen som rundade av V64 startade när nog exakt på den utsatta tiden 23.25 och partybandet Krutov & Company hade gott om tid på sig att ”rocka av” tillsammans med delar av publiken fram till klockan 01.00 då tillstånden för arrangemanget löpte ut. (Se referatet från tävlingsdagen här på skellefteatravet.se)


Slutligen i allt hyllande och hissande… vi måste vara noga med att det finns mycket som vi kan göra bättre till kommande är. Det finns många, många grejer vi kan slipa till och det ska vi se till att göra också. De långa köer i barerna kunde vi som arrangörer dock inte påverka. Men även det en inkörningssak efter pandemin som kommer att slipas på.
De nationella problemen med betaltjänsten Swish som i sin tur gick ut över Tickster är annat som är utanför det vi kunde påverka.

Juli månad blir superspännande på Skellefteåtravet.
Först stundar Sleipnerdagen måndagen 11 juli (kvällstrav) då vi för första gången kör en hel tävlingsdag med enbart kallblodslopp. En tävlingsdag Sleipner Skellefteå organiserar helt på egen hand.
Tisdagen 19 juli är det V64 (kvällstrav) med storloppet Skellefteåtravets Grand Prix som en av programpunkterna.

Välkomna till oss!

Joakim Johansson, travbanechef Skellefteå

Foto: Sophie Nyblom