Det är väl klart att Hanna ska på midsommartravet i Skellefteå

Midsommartravet i Skellefteå – ska du dit Hanna Gustafsson?
– Det hör till! Midsommartravet är en tradition som min familj alltid varit på och något som vi alltid kommer att vara på, oavsett om vi har starthäst eller inte. Förra året när det inte fick komma publik var pappa stallbacksvärd och jag selade hästarna. Vi ska nog starta även i år som det ser ut nu i alla fall, kanske två eller tre hästar, säger Hanna Gustafsson, tidigare ponnykusk och numera b-licensinnehavare på Skellefteåtravet.
Din familj med pappa Jan i spetsen har haft mycket kul med kallblodiga stoet Forspärla (1,4 miljoner kronor intjänat) som blev trea i V75 i Boden!
Forspärla är stjärna hos oss som utvecklats varje år. Vi vet inte hur hon tar den här säsongen om hon ska fortsätta tävla eller bli mamma får hon välja lite själv.
Hinner du över till publikplats i år?
– Det hoppas jag. Eftersom jag tycker att den här dagen är jätterolig brukar jag försöka locka dit mina kompisar också. Allt beror på hur mycket man har att göra med hästarna. Är det mycket att göra är jag med familjen. Men vi brukar ofta dra ihop ett gäng och göra någonting tillsammans. Man tar det som det kommer om det ska bli ”partty” eller inte.
Tänk ett midsommartrav i Skellefteå och du vinner lopp?
– Det vore nästan overkligt om det blev så någon gång…att man fick vinna lopp och defilera förbi kompisarna vid staketet och vinka!

Fotnot:
Skellefteåtravet laddar för midsommardagen då starten av första loppet är klockan 19.30. Aktiviteterna och festen på området startar redan klockan 17.30