Presentseger för Bjurman

Hallå där…
…Skellefteåtränaren Jerker Bjurman som kanske betraktade torsdagens seger i Boden som en ”tidig födelsedagspresent”?

– Njaee, nej. Jag har inte tänkt i de banorna. Eller ja….det där åsido, så var det jättekul för den där hästen. Utvecklingen Sonja Kiro har är helt fantastisk (treårigt sto som vann i andra starten). Så sent som för sex veckor sedan var hon inte ens startklar.
Kom hon inte ner i tempon?
– Så var det. Jag drömde om att kanske starta henne i Lycksele i sommar när det inte gick någonting i slutet av mars.
Sonja Kiro kördes till seger av Jorma Kontio och var knapp favorit i loppet. En annnan av dina treåringar, Saga Kiro, var nästan lika mycket spelad men tog sig en galopp i ledningen 500 kvar och kom sedan tillbaka till tredjeplatsen.
– Jag fattar ingenting. Saga Kiro kan egentligen inte galoppera men har nu gjort det tre gånger på raken. Så nu måste vi ställa in reglagen lite med henne tror jag. Hon är en mycket bättre häst än vinnaren Sonja egentligen. Men som sagt, kul för Sonja som är två-tre sekunder långsammare än Saga just nu.
Om vi backar till det vi var inne på så är det tydligen en som jubilerar 50 år i Skråmträsk på lördag?
– Dom säger det! Visst, lite roligare blev det att fylla år med en färsk etta i raden som tränare.
En som har jättemycket fart i benen av dina treåringar är omtalade M.P.Domino. När startar Skellefteås kalla lillstjärna nästa gång?
– M.P.Domino kanske startar i Umeå fredagen 13 maj men troligast i Skellefteå måndagen efter. Allt är bra med honom. Inga moln på himlen. Vi ska väl låta honom möta tuffare hästar en bit in i juni och sedan tittar vi väl på kriteriekval.
Skellefteå kör en breddloppsdag på söndag där du har Marodören och Orion Kiro till start i lopp 3. Kan det vara något för vinnarspelarna?
– Marodören är rankad sist i programmet och den rankingen är fel. Han är lite snurrig och svår…men en tia på plats kan man spela på honom. Han tränar åtminstone som en platsaspirant. Orion Kiro får vi se hur det blir med. Han är med och slåss om en tredje-fjärdepats han också, säger snart 50-årige Jerker Bjurman.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge