Två påsksegrar på Umåker

Aya och A.W.’s Kicklight såg till så att Skellefteåtravet kunde räkna in två fina påsksegrar under långfredagens tävlingar på Umåker.

För rätt så precis ett halvår sedan – 10 oktober 2020 hemma på Skellefteåtravet – loppvann Jenny Lindmarks Aya körd av Melinda Renman vilket var senaste triumfen för såväl det tioåriga stoet som Melinda innan en ny fullträff kunde räknas in på långfredagen. Från andraspåret bakom bilen placerade Melinda Aya nere vid sargen där man länge satt som trea för att i sista kurvan hitta ut, få fritt och sen vara snabbast av alla över upploppet till säker seger med 1.5 längd på tiden 17.1/2140 meter auto. Vinnaroddset på Aya blev 9.71.

I dagens sista lopp startade Mats Viklund-tränade A.W.’s Kicklight med Peter Wikström i sulkyn från sjundespåret bakom bilen, men det hindrade inte sexåringen och Peter att tämligen enkelt ta hand om taktpinnen in i första sväng. Detta i en öppning på 15.8/500, fick sen dämpa tempot för att själv skruva upp det under hemvägen till säker och snygg seger med en halv längd på tiden 17.0/2140 meter till favoritoddset 2.38.

Peter Wikström hade bara två uppsittningar denna dag men det med mycket gott facit. Förutom ”pinnen” med A.W.’s Kicklight satt han upp bakom Thelma Ragnarssons Chi Å. vilken efter en invändig resa slingrade sig ut ett hack i sista sväng, fick fritt in mot upploppet och avslutade bra för att nu som tvåa bara vara ”nos” efter segrande Somebody’s  Miracle.

Lena Dahlbäcks Guli Stella, körd av Jami Mikkonen, blev fin tvåa i kallblodsloppet under rubriken ”Juniorchans” och alltså utan spel där sjuåringen satt som trea i andra spår, travade sen i tredje spår med i rygg på blivande segraren Ros Son och höll farten bra hela vägen hem. Här svarade trean Slotts Pila och Jessica Lindgren för en storstilad insats efter att ha tappat mycket mark direkt i starten och inte förrän under slutvarvet kommit ikapp klungan. Avslutningen till tredjeplatsen var sylvass och av allra bästa märke.

I årets första montélopp på Umåker red Jessica Nilsson snyggt Jan Lindströms Bamse Å. till en fin bronsplacering efter att ha inlett omväxlande i dödens och ledningen för att därefter sitta nere vid sargen bakom tätduon. Farten hölls bra till en tredjeplats på montétiden 17.4/2140 meter auto. Detta var åttaåringens 50:e start i karriären men den allra första i montédisciplinen vilket definitivt gav mersmak.

Ett stort plus ger vi till körande Hanna Gustafsson som med familjens Forspärla slutade trea i ett tufft kallblodslopp där man dessutom startade med 60 meters tillägg över medeldistansen. Logisk satt ekipaget i kön ut på slutvarvet, 700 kvar styrde Hanna på ute i spåren, drabbades av vissa störningsmoment av konkurrenter, men avslutade mycket bra för att landa som trea på tiden 25.6/2140 meter volt.