Skräcken bäst av alla

I karriärens andra start vann Skräcken tillsammans med sin uppfödare, ägare, tränare och kusk Jessica Lindgren enkelt skärtorsdagens femte lopp på Bodentravet.
Foto: Britt Lindgren

Jessica Lindgrens treåriga kallblod Skräcken debuterade på Umåker 7 mars vilket resulterade i en fin tredjeplats i tuff konkurrens där uppmärksamheten – hittills – som bekant mest handlat om Tekno Odin-sonens annorlunda färg- och mönsterutseende. Här i andra starten startade Skräcken och Jessica från ett tillägg över medeldistansen, satt en bit bak i fältet men var hela tiden först i andraspår för att vara framme utvändigt ledaren 900 kvar. Pressade på invändige hästen genom slutsvängen, tog över kommandot vid upploppets början och stegande snyggt och enkelt ifrån till en klar seger (fem längder) på tiden 34.1/2160 meter volt. Tvåa blev Jerker Bjurmans Mira Kiro som debuterade som femma samtidigt som Skräcken 7 mars. Med Micke Lindqvist i sulkyn denna dag kom ekipaget iväg som andra häst i dödens, tryckte sig till ledningen efter 700 körda. Fick ge sig in mot upploppet men höll farten på godkänt sätt till andraplaceringen.

Jan Hällgrens härliga kämpe Sambucus P.R. tog med Leif Eriksson i vagnen en snygg andraplats i dagens första lopp. Ekipaget tog från sitt fjärdespår bakom bilen plättlätt hand om ledningen i detta 2140-lopp, detta för att släppa till favoriten och blivande vinnaren Everest Sisu efter 700 körda. Sambucus P.R. följde med i den ryggen på ett bra sätt hem till andraplatsen på tiden 14.7/2140 meter auto just före tredjeplacerade Lexington Tooma, Jens Eriksson, som avslutade ruskigt bra. Detta efter att Lexington Tooma galopperat rejält direkt i starten, tappade mycket mark, satt sist utvändigt ut på slutvarvet, liftade med i rygg ute i tredjespår genom sista kurvan för att avsluta snabbast av alla fram till bronset.