Philip vann enkelt igen

Philip fortsätter att imponera i Kjell Lundmarks regi där femåringen enkelt kunde räkna in ytterligare en triumf under Umåkers fredagskvällstävlingar. Foto: Carina Olofsson

Philip, körd av Per Gustafsson, spelades till favorit (1.91 i vinnarodds hos ATG) i fredagskvällens åttonde och sista lopp och femåringen gjorde ingen besviken. Från ett bakspår i tilläggsvolten togs Philip lugnt från start, satt inledningsvis en bit bak, var framme i andra par utvändigt ut på slutvarvet. Styrde på ute i tredje spår 600 kvar, övertog ledningen in i sista sväng och då var segern i praktiken i hamn där Philip nu vann med 3.5 längd på fina tiden 28.9/2160 meter volt. Tvåa här blev Nicklas Lundgrens comebackande Ivarsviking med Ove A Lindqvist i sulkyn. Ekipaget satt i dödens ut på slutvarvet och skötte sig från den positionen bra på tiden 29.3/2160 meter volt utan att kunna utmana segrande Philip.

I kvällens tredje lopp (V5-2) gjorde Anders Stenmans Midnight at Home sitt första loppframträdande sedan september i fjol vilket resulterade i en fin andraplats med Sandra Eriksson i vagnen. Detta efter att fyraåringen stegat iväg som andra häst inledningsvis i dödens, backade ner i blivande vinnaren Loaded Noahs rygg och satt där hela vägen hem där det nu bara saknas en längd till seger i denna comeback. Midnight at Home noterades för nya rekordet 16.8/2140 meter volt.

Stefan Lundmarks Eskimo Brother, körd av Ove A Lindqvist, stegade iväg raskt från innerspåret i startvolten och tog utan snack hand om taktpinnen i kvällens V5-avslutning. Höll ett stadigt tempo fram till sista långsidan då ekipaget skruvade upp tempot, behöll farten på ett godkänt sätt men fick nöja sig med en tredjeplats (14.8/2140 meter volt) då han under den absoluta slutbiten fick ge sig mot två utvändiga konkurrenter.

V5-spelet inleddes med ett kallblodslopp stängt vid 1.550.000 kronor där Johan Hollströms Järvsögrej ock körande Per Gustafsson länge satt instängd nere vid sargen. Fick fritt tämligen sent men sköt till mycket bra över slutrakan fram till en fin tredjeplats i riktigt tuff konkurrens. Bronstiden 26.2/2640 meter volt var nytt distansrekord för Järvsögrej.

En tredjeplacering blev det även för Christian Månsson med sin egen Mister B. vilken glädjande nog höll sig i rätt gångart vilket inte varit fallet i de föregående starterna sedan han kom till Norrland. Femåringen togs lugnt från tillägget på start, satt som fyra i det utdragna pärlbandet under första varvet, trea invändigt ut på slutrundan, gick ut i andra spår 550 kvar, förblev först där ute fram till mållinjen som nåddes på tiden 17.5/2160 meter volt en bra bit bakom toppduon.