Beröm till vår bana

Annette Jansson, ansvarig för Till Start projektet som gick av stapeln på vår bana 10 april i år berättar om projektet och beskriver besöket och mottagandet på Skellefteåtravet.

”Jag jobbar som projektledare för Till Start, ett projekt från Svensk Travsport. Jag, Per K Eriksson och Bo Milton besöker Sveriges travbanor för att ge utbildning via tips och coachning till amatörtränare och ponnytränare, med avsikt att dom ska komma just till start och få bättre resultat.

Det är nära 400 personer med i projektet från Malmö i söder till Boden i Norr. Så det är en hel del administration för att projektet ska rulla på. Pelle, Bosse och jag tar oss genom landet med bil, och det är såklart fantastiskt att få resa runt med dessa kunniga herrar.

Projektet har skruvats på för att genomföras så ”covidsäkert ” vi kan, utomhus och med avstånd.

Och för 10 dagar sen hade vi förmånen att rulla norrut till just Skellefteåtravet, och väl där så hade vi alla tre stora leenden.

Er bana bjöd på strålande sol och klarblå himmel.

Men det som vi alla slogs av, var människornas inställning och trevliga bemötande, fina hästar med tränare som har en stor kunskap.

Och en magisk travskoleansvarig Moa Säll, som mötte oss med glimrande logistik och förberedelser så att dagen flöt på optimalt.

När vi tog vägen inom travskolestallet så var vi väldigt imponerade av strukturen och ordningen som var där, det är fantastiskt kul att se vad såna eldsjälar som Moa och hennes kollegor har skapat, om det här är framtiden så känner vi oss väldigt lugna 😊

Det som också stack ut hos er var att en styrelsemedlem Kalle Nilsson dök upp och visade intresse för projektet och hur det flöt på.

Det värmer enormt när det visas engagemang såklart. Så varmt TACK till alla er på Skellefteåtravet, ni gjorde vår bästa lördag! ”

Med vänlig hälsning

Annette Jansson
Projektledare Till Start