Fina segrar i Boden

Bodentravets fredagsgiv präglades av ett rejält busigt aprilväder med 40 minuter uppskjutna tävlingar, men detta hindrade inte Serious Sam från att vinna V64-1 och samma trevliga facit blev det för Philip i den efterföljande avdelningen.

Kvällens V64-inledning såg Serious Sam och Jens Eriksson starta från ett tredjespår bakom bilen, kunde inte vara med i den inledande rusningen, men hamnade perfekt till i andra par utvändigt när positionerna intagits. Stöttes ut 750 kvar, fick gå resterande del av loppet först där ute i tredje spår men kunde över slutrakan kliva förbi de invändiga hästarna på ett starkt sätt fram till seger med en halv längd. Detta på tiden 18.6/2140 meter auto och det till vinnaroddset 3.80.

V64-2 var ett kallblodslopp stängt vid 150.000 kronor där andrahandsspelade Philip, för första gången körd av Leif Eriksson, startade från springspår i tilläggsvolten och därifrån kom iväg mycket bra för att trava i dödens genom första kurvan. Pressade på ledande favoriten Lome Titan redan på första rakan och fick utan snack överta ledningen och sen var det här loppet i praktiken över efter att Philip ryckt åt sig några längders ledning vilket stadigt utökades under slutvarvet fram till överlägsen seger med hela sju längder. Kjell Lundmarks femåring var tvåa i årsdebuten 26/3 och började här i andra 2021-starten bygga en ny trevlig segerrad där han nu landade på tiden 31.7/2140 meter volt och gav 2.73 i vinnarodds.