Dubbelseger för Jens

Under Bodentravets fredagskvällstävlingar tog Jens Eriksson en snygg tränar- och kuskdubbel då han ramade in V5-kupongen genom att vinna första avdelningen med Serious Sam och den sista med Zorro Swing.

V5-spelet inleddes i lopp 3 med att favoritspelade Serious Sam gavs en perfekt resa av körande Jens Eriksson, men det började lite trevande från tredjespåret bakom bilen varför man inte alls kunde vara med i den tidiga positionsjakten. Serious Sam hamnade invändigt, omväxlande som trea och fyra, för att snyggt hitta ut ett spår till andra par utvändigt 800 kvar trots några galoppsteg i sidförflyttningsmanövern. Serious Sam fick fritt i sista kurvan och stegade då iväg för att med en säker längd ta sig förbi ledaren och triumfera på nya rekordet 16,1/2140 meter auto.

I V5-5 (lopp 7) släpptes Zorro Swing och Jens Eriksson till fronten mitt i första sväng i detta kortlopp vilket hela vägen kördes i stadigt 13-tempo. Favoritspelade Rally Funny satt utvändigt, men kunde aldrig utmana Zorro Swing vilket nu endast en smygkörd och vasst avslutande Wasa Warrior mäktade med åtminstone hyfsat. Någon direkt segerfara på taket var det dock aldrig för Zorro Swing som med en längd nu tog andra årssegern på tiden 13.6/1640 meter auto och det till vinnaroddset 5.46 (ATG).

Ove A Lindqvist körde Johnny Sandmans fyraåring Kempebra till en fin andraplats i kvällens andra lopp där man från startvoltens fjärdespår kom iväg som andra ekipage för att i första sväng gå ner i rygg ledaren vilket senare blev en position som trea nere vid sargen. In mot upploppet öppnade det sig utvändigt, påhejad av Ove A närmade sig Kempebra ute i tredje spår framförvarande duo och var nu inte långt (en halv längd) från att hinna dit men fick nöja sig med silvret på tiden 19.5/2140 meter volt.

Jerker Bjurman selade ut tre hästar i kvällens sista lopp – ”Svensk Travsports Kallblodsserie” stängt vid 50.000 kronor – vilka räknades in på placeringarna två, tre och fyra efter segrande hemmahästen Älvbacka Edit. Jerkers favoritspelade Marodören (körd av John Östman) blev tvåa efter en bra avslutning utan att någon gång haft kontakt med täten och samma gällde trean Orion Kiro (Stefan Johansson) medan den tredje hästen från stall Bjurman, Smedsmyrans Tindra (Krister Söderholm), var loss tillsammans med slutliga segraren men fick nöja sig med fjärdeplaceringen.