Brons för Lage på Bergsåker

Lage Berglunds Dulce de Leche svarade för en godkänd insats med en tredjeplats som utfall i ett ramlopp under Bergåkertravets STL-dag under lördagen.

Dulce de Leche startade från bricka ett i ett 2140-lopp (lopp 3) där Lucas H Wikström satt i sulkyn den här gången. Lage Berglunds skyddsling snabbstartade och kördes i ledningen genom första sväng, uppvaktades tufft av utvändig konkurrent och fann för gott att frivilligt släppa täten efter 500 körda meter. Satt resten av loppet där bakom blivande tvåan Graces Candy men fick släppa närkontakten till den och slutligt segrande Brunello Hall genom sista sväng. Dulce de Leche höll dock alla övriga ifrån sig och landade nu på 16.2/2140 meter volt som trea i ett lopp där han stod i ett ATG-vinnarodds på drygt 50 gånger i den tuffa konkurrensen. 11.000 kronor var tredjeplatsen värd.