Avaboy vann i Boden

Gabriella Laestanders Avaboy loppvann medan Micke Lindqvist, med en kuskseger och två andraplaceringar, var Skellefteåtravets mest framträdande tvåbenta aktör under lördagens breddtävlingar i Boden.

Avaboy kom till stall Gabriella Laestander förra sommaren 2020 och hade då endast en seger på meritlistan från just Bodentravet i november 2019. Någon fler hade det inte blivit fram till denna dag då fyraåringen tillsammans med körande Jens Nilsson nyttjade det enkla receptet spets-och-slut och nu vann med 1.5 längd på tiden 17.2/2140 meter auto.

Stallkamraten Pinewood Man hade bara en gång tidigare i karriären provat på montédisciplinen innan det denna dag var dags igen med Jessica Nilsson på ryggen. Detta resulterade i en tredjeplats i det andra loppet som var en utdragen historia med långt mellan hästarna – segrande Bajkal Graff vann med sju längder – där Pinewood Man noterades för tiden 17.4/2140 meter auto. Detta efter att länge ridits i dödens, blivit störd 800 kvar och gått långt ute i spåren genom sista kurvan. Denna uppgörelse genomfördes utan spel under rubriken Juniorchans.

I dagens första lopp – även det Juniorchans utan spel – var Jan Lindströms Bamse Å., körd av Micke Lindqvist, bara en försmädlig ”nos” från att ta karriärens andra seger. Bamse Å. satt i fjärde ytter, gick med i rygg ute i tredje spår 1400 kvar, kom ner i andra par utvändigt 900 kvar, närmade sig ledaren hela vägen, men fick alltså efter en bra insats på tiden 17.6/2140 meter auto hålla tillgodo med andraplatsen just bakom hemmahästen Merkulov.

Ytterligare en silverplacering blev det för Lindqvist bakom egentränade Diva Å. i det nionde loppet. Från tolftespåret bakom bilens vinge kom ekipaget iväg bra och kördes offensivt framåt för att överta frontpositionen redan efter 600 körda. Höll bra hela vägen hem till tiden 17.8/2140 meter auto men fick över slutrakan se Medias Fasth One passera och gå ifrån med en och en halv längd.

Noteras ska dock även att Micke Lindqvist körde till sig en kuskseger denna dag och det bakom Umåkerhästen Alice Tabac i det sjunde loppet.