Två segrar i Boden

Christian Månssons A.W.’s Fastlight vann på Bodentravet under torsdagseftermiddagen och samma trevliga facit blev det också för Gabriella Laestanders nyförvärv Flybywire.

A.W.’s Fastlight startade raskt från sitt femtespår bakom bilen i dagens tredje lopp över 2140 meter och var först i spåret in mot första sväng där han släppte till dunderfavoriten Torrent d’Inverne vilken sjabblade en aning innan han kom ner i banan och övertog ledningen. A.W.’s Fastlight åkte med i rygg i jämnt 15-tempo, var ensam om att kunna följa ledaren på sista långsidan, styrdes ut ett spår till attack drygt 100 kvar och kunde i slutstegen kliva förbi favoriten till en snygg seger värd 25.000 riksdaler varvid 200.000-gränsen nu passerades. Detta samtidigt som fyraåringen noterades för nya rekordet 15.4/2140 meter auto.

Mer Månsson var det dessförinnan i dagens andra lopp då Ros Svarten var snabbast i väg när bilen släppte fältet, öppnade i dryg 27-fart första halvvarvet innan han efter 800 körda frivilligt släppte tätpositionen till blivande segraren Rote Lin. Liftade med i rygg hela vägen, fick fritt in mot upploppet, kunde inte segerhota, men höll farten på bra sätt till andraplatsen med god marginal till bakomvarande konkurrenter. Ros Svarten fick tiden 28.1/2140 meter auto.

Dagens sjätte lopp såg endast sex hästar komma till start, men det förtar inte insatsen av Gabriella Laestanders nyförvärv Flybywire, körd av John Östman, som spårade runt om i denna medeldistansuppgörelse till seger med säkra 1.5 längd på tiden 19.2/2140 meter volt. Den fyraårige Scarlet Knight-sonen har nyligen kommit till Gabriella och Bert Pettersson från Stefan ”Tarzan” Melanders verksamhet och efter två mindre lyckade vinterstarter i tidigare regi kom på direkten nu en snygg fullträff i norrdebuten. Flybywire startar igen redan kommande tisdag på Umåker.