Trevlig dag för Jerker

Jerker Bjurman hade en bra söndag när Umåker arrangerade Grand Slam75-tävlingar där Jerkers Rappodina avslutade sylvasst till en fin andraplats medan stallkamraten Marodören blev trea i sitt lopp.

I Dubbelcupsförsöket (lopp 7) startade Jerker Bjurmans Rappodina, med Krister Söderholm i sulkyn, från ett trist 15:e spår bakom bilen varför det inte var direkt överraskande att ekipaget satt sist i fältet under första varvet över medeldistansen. Vid varvningen styrdes Rappodina ut, liftade med i rygg på betrodde Prins C.K. ute i tredjespår, satt där fram till upploppets början. Vinnande 50-oddsaren Bara Snygg hade fått ett (för) stort försprång, men där bakom hade Rappodina bäst fart av alla fram till en välsmakande andraplacering värd 25.000 riksdaler varför den första intravade halvmiljonen nu vinkar runt hörnet. Tiden 27.6/2140 auto.

Stall Bjurman kunde även räkna in en bronsplacering i kallblodens fyraåringslopp, ett Sleipner Cup-försök, där Marodören, körd av Ulf Ohlsson, svarade för en bra insats som måltrea vilket var värt 11.000 kronor efter att Marodören rekordsänkt med hela tre sekunder till 31.3/2140 meter volt.

Jessica Lindgren körde sin egenuppfödda debutant Skräcken till en tredjeplats i dagens första lopp. Efter en trevande start, med markförlust, fick treåringen aldrig närkontakt med tätduon, men skötte sig fint på visst avstånd och landade i mål som trea på tiden 34.0/2140 meter volt där karriärens första prischeck skrevs ut på 10.000 trevliga kronor.

Dagen avslutades (lopp 10) med en tredjeplats för Mikael Lundmarks Al´s Raging Ace som mellan några galopperande konkurrenter var snabbast iväg från sitt tredjespår när bilen släppte fältet i detta kortlopp över 1640 meter. Öppnade i dryg 15-fart, höll fortsatt ett stadigt tempo i frontpositionen, uppvaktades in mot upploppet, höll bra hela vägen även om han fick släppa två hästar förbi sig. Tiden 14.4/1640 meter auto är Al’s Raging Aces snabbaste tidsnotering hittills i karriären.