Let it Happen W.W. montévann

Kjell-Ove Erikssons Let it Happen W.W. vann i sin montédebut med Erica Guldhag i sadeln.

Sexåriga Let it Happen W.W. hade innan denna dag tre segrar på meritlistan på sina tidigare 67 starter vilka rakt igenom handlat om sulkylopp innan det denna torsdag var dags för montédebut tillsammans med Erica Guldhag. Efter en strykning återstod bara fem hästar i fältet och i praktiken kom det nu enbart att handla om två av dessa i länge ledande hemmahästen So Chic och Let it Happen W.W. – tredjehandspelad till vinnaroddset 4.30 – som från första långsidan reds utvändigt ledaren hela vägen. Detta innan man in mot upploppet fick överta taktpinnen för att därefter gå ifrån till en klar och mycket imponerande triumf på tiden 18.4/2160 meter volt.

I Svensk Travsports Kallblodsserie (lopp 7) startade Storsmäll och körande tränaren och tillika ägaren Jens Eriksson med ett tillägg över de 2140 meter som stod på programmet. Kort efter start tog det femåriga stoet en galopp, hamnade en rejäl bit bakom fältet och kom inte ikapp tätduon förrän i sista sväng, men gick riktigt starkt hela vägen hem till en andraplats, värd 15.000 kronor, på tiden 34.2/2160 meter volt.

I dagens tredje lopp startade Celeste Brodda från ett trist tolftespår bakom bilen med vikarierande Leif Eriksson i vagnen bakom Christian Månssons sjuåriga sto. Ekipaget tvingades på startrakan per omgående backa sig sist, satt länge som femma nere vid sargen, kom ut ett spår 600 kvar och kunde då mellan hästar avancera rakt fram för att få fritt i tredjespår in på upploppet, sköt till riktigt bra till tredjeplatsen på tiden 17.1/2140 meter auto utan att kunna nå ikapp tätduon.