Fullträff för Thelmas Chi Å.

Thelma Ragnarsson gjorde på torsdagskvällen i Boden sin första stallstart för året vilket resulterade i en snygg seger för hennes Chi Å. med Krister Söderholm i sulkyn.

Tidernas första lopp i övre Norrland med rubriken ”Juniorchans” såg segern gå till Skellefteå då Thelma Ragnarssons sjuåriga sto Chi Å. kördes till karriärens andra seger av Krister Söderholm. Detta på ett rejält sätt där segermarginalen skrevs till en halv längd på tiden 18.7/2140 meter auto och det i Thelmastallets första start för året. ”Juniorchans” innebär att loppen är öppet för kuskar under 18 år – Moa Fredriksson ensam om att anta utmaningen, blev tvåa med Glamour du Desert – och då tillåts inget spel efter att Spelinspektionsmyndigheten från gångna årsskifte reviderat spellagen som nu, så att säga, ”förbjuder omyndiga” att delta i lopp med spel.

I kvällens fjärde lopp körde Leif Eriksson sin egen Stjärnvin Linn till en fin-fin andraplacering. Från bakspåret blev ekipaget ”över” en bit in i första sväng innan man snyggt hittade ner i tredje par utvändigt när positionerna intagits i detta kortlopp. Därifrån styrde Leif på in mot upploppet, höll farten mycket bra i en tight slutstrid med ett flertal hästar mer eller mindre på linje. Stjärnvin Linn noterades för tiden 27.8a/1640 meter auto – en tiondel och halv längd bakom segrande Guli Vinn – och belönades med 12.500 riksdaler för ”silvret”.

Leif Eriksson noterades också för en kuskseger då han vann kvällens sista lopp med amatörtränaren Nils Bertgrens årsdebuterande Livi Pablo H.M.