Första segern för Wild Wiking

Wild Wiking – tränad av Krister Burström och körd av Micke Lindqvist – noterades under fredagskvällen för en härlig seger på Umåker till ATG:s glada vinnarodds 18.16.
Foto: Carina Olofsson (från 2020)

Krister Burströms Wild Wiking, körd av Micke Lindqvist, fick nu i sitt 25:e loppframträdande äntligen räkna in karriärens första seger och det på ett imponerande sätt i detta kortlopp (lopp 3). För en vecka sedan gjorde sexåringen sin första start på över ett halvår, höll där mycket bra fram till upploppet då han mjuknade en aning, men denna kväll var han ute på mer passande kortdistans där han kom bra iväg från sitt starttillägg. Körande Lindqvist kikade över axeln i omgångar mest hela vägen, gick ner på innern när han inte riskerade att bli instängd, sen ut i dödens 800 kvar varifrån han attackerade för att kort därpå trycka sig till ledningen. Ryckte till sig en klar ledning, höll farten bra hela vägen hem till en efterlängtad och snygg seger värd 30.000 kronor här i Svensk Travsports Kallblodsserie där klockan för Wild Wiking stannade på rekordnoteringen 28.6/1660 meter volt. Mer Skellefteå blev det på andraplatsen genom Kjell Lundmarks Philip, med Per Gustafsson i vagnen, som satt i kön ut på slutvarvet, styrde på 750 kvar, gick mycket bra hela vägen och var nu bara en halv längd efter i mål.

Mer Micke Lindqvist, men då i tränar- och ägarrollen, blev det i sjunde loppet där Krister Söderholm körde Mickes fyraåring Aim for the Sun vilken trevade i startvolten och också galopperade efter 50-talet meter. Aim for the Sun tappade rejält med mark, kom ikapp de övriga 1400 kvar, kördes invändigt, gick mellan hästar bäst av alla till slut och hann fram till tredjeplatsen vilket var grymt imponerande sätt till de inledande felstegen modell många och rejäla där det detta till trots blev en rejäl rekordsänkning till 20.2/2140 meter volt.

Serious Sam – ägd, tränad och körd av Jens Eriksson – svarade för en mycket bra insats i kvällens fjärde lopp där han bakifrån ”klättrade” ute i tredje och fjärde spår genom slutsvängen, gick bäst av alla över slutrakan och var som tvåa på tiden 17.3/2160 meter volt nu knappt slagen med ett ynka ”huvud”.

I det sjätte loppet träffade Lise-Lotte Lindkvists Laxfaks, med John Östman i jollen, helt perfekt från springspåret i tilläggsvolten och passerade mängder av konkurrenter redan på startrakan. När positionerna intagits efter dryga halvvarvet satt den 13-årige kämpen Laxfaks utvändigt den ledande totofavoriten Bara Snygg, Laxfaks och John tryckte upp tempot på sista långsidan, klev förbi invändiga hästen över upploppet men tvingades ge sig mot Minna C.G. som efter tidig galopp avslutade ruskigt snabbt till segern. Laxfaks förtjänar dock även han en guldstjärna för prestationen och andraplaceringen på tiden 27.9/2160 meter volt.