Flybywire vann igen

Under Umåkers lunchtävlingar på tisdagen tog Gabriella Laestanders Flybywire andra raka segern på just två starter i den nya ägar- och tränarregin.

Flybywire debuterade för Gabriella Laestander med att i Boden vinna torsdag i förra veckan där John Östman lotsade fyraåringen i ledningen hela vägen. Den här gången blev uppgiften betydligt tuffare då Flybywire, även denna gång med Östman i sulkyn, från sitt andraspår kom iväg som just tvåa utvändigt ledaren, tryckte i omgångar på invändige konkurrenten men kunde inte ta sig förbi och överta frontpositionen förrän mitt i sista sväng. Höll därefter undan till seger på ett mycket starkt sätt. Förstapriset denna dag var 25.000 kronor, vinnaroddset 4.40 och Flybywires segertid på det smetiga underlaget 21.0/2140 meter volt.

I dagens sista lopp kunde vi räkna in en tredjeplats för Ola Erikssons Flirtin Viktoria som kördes av Ove A Lindqvist. Detta efter ett lopp i ledningen på det tunga innerspåret och det i stadigt 21-tempo där sjuåringen höll bra hela vägen men fick släppa två konkurrenter förbi sig under slutbiten