Zorro Swing bäst på Umåker

Umåkers lunchtävlingar under tisdagen såg Zorro Swing och Jens Eriksson enkelt vinna det första loppet efter en mycket stark avslutning.

Zorro Swing vann fem lopp under fjolåret men hade till denna dag sex framträdanden på raken utan triumf sedan den senaste ”pinnen” för fyra månader sedan (Boden 22 oktober). Från andraspåret i volten klev Zorro Swing (Jens Eriksson) iväg lugnt, hamnade när positionerna intagits i åttahästarsfältet allra sist invändigt där man satt till 450 kvar. Därifrån gick man först ut ett spår, sen ytterligare ett hack och fick draghjälp genom sista sväng för att över upploppet enkelt stega förbi hela gänget till en snygg seger värd 25.000 kronor. Vinnaroddset blev 9,12, tiden 15.1/2140 meter volt. Zorro Swing startar åter redan kommande fredag kväll i Boden där uppgiften stavas 2640 meter.

I dagens femte lopp kunde Gabriella Laestander räkna in en andraplats för sin sjuårige Pinewood Man som i det här kortloppet kördes av Micael Melander. Från springspåret placerades Pinewood Man i frontpositionen in i första sväng, fick elakt tryck på baksidan, höll farten bra hela vägen hem men fick i slutstegen ge sig mot Andre Agassi med marginalen av ”huvud”. Pinewood Man klockades för tiden 14.1/1640 meter volt.