Hilda tvåa i Boden

Måndagskvällens tävlingar i Boden med V64-spel bjöd inte på någon Skellefteåseger men väl ett antal pallplaceringar.

Teresa Cardins Deviljas Hilda kunde i kvällens första lopp räkna in en andraplats på ett bra sätt i loppet över 2140 meter. Efter att ha snabbstartat överlät körande Jens Eriksson ledningen till blivande segraren Tåga Odin in i första sväng. Deviljas Hilda liftade därefter med i rygg ledaren, gick ut ett spår in på upploppet, närmade sig men fick ge sig med en längd men höll samtidigt tunga favoriten Hallsta Melodi klart bakom sig in i mål.

Leif Eriksson körde egentränade Rhodium Phantom till en silverplacering i det andra loppet som till slut bara såg fyra hästar till start. Leif placerade på direkten femåringen i rygg på ledaren (vinnande Backwood´s Bentley) och förblev där hela loppet igenom på ett godkänt sätt.

I första V64-avdelningen över 1640 meter startade Gabriella Laestanders träning Avaboy vasst från sjättespåret bakom bilens vinge med Krister Söderholm i vagnen, travade ute i tredje spår genom första sväng innan Söderholm kunde backa ner fyraåringen till en fin position i andra par utvändigt. Därifrån styrde man på ute i spåren 600 kvar, höll farten bra hela vägen hem till en tredjeplats.

En bronsplacering blev det även för stallkamraten Nolimitjimmit i sista V64-avdelningen vilken kördes över 2640 meter. Nolimitjimmit, körd av Micael Melander, kom från sitt femtespår bakom bilen iväg som andra häst och fick överta frontpositionen mitt i första sväng. Spårade sen i stadigt drygt 18-tempo där konkurrenter uppvaktade utvändigt över upploppet där Skellefteåhästen blev trea efter att segrande skrällen Jetline fått fritt efter en resa som fyra nere vid sargen.