Eskimo Brother hela vägen

Under tisdagens Umåkertävlingar imponerade Stefan Lundmarks Eskimo Brother, körd av Micael Melander, vid seger i den första V5-avdelningen.
Foto på  Jenny Nilzén och Eskimo Brother

Tisdagens V5-spel på Umåker inleddes i det fjärde loppet med att Stefan Lundmarks Eskimo Brother med Micael Melander i vagnen träffade perfekt från sitt tredjespår i startvolten fram till ledningspositionen. Sen blev det här en tämligen bekväm resa fram till en säker seger på en total Skellefteåpall då Lexington Tooma (Jens Eriksson) blev tvåa och Sambucus P.R. (Leif Eriksson/Jan Hällgren) trea vilka båda avslutade vasst bakifrån till fina prisslantar.

I dagens första lopp vann storfavoriten Buska Blyg, men här svarade Karina Paavolas Alvgrim (Stefan Johansson) för en bra insats som tvåa medan Guldhagens Kevin och Christian Månsson blev trea efter en resa mestadels utvändigt ledaren.

Christians stall noterades för ytterligare en tredjeplats (lopp 5) med Risåvinnie som även han mestadels fick trava i ”dödens” men därifrån höll på ett godkänt sätt hela vägen.

I ett annat kallblodslopp (lopp 7) körde Roger L Berglund egentränade Ior Express på ett bra sätt fram till andraplatsen före Jerker Bjurmans Marodören (Mats E Djuse) som avslutade mycket bra under sista halvvarvet. Detta efter att tidigare haft svårt att få upp farten och även noterats för en galopp under loppets inledning.

Jens Eriksson körde sin egen Serious Sam till en bronsplacering i dagens andra lopp efter en resa i andra par utvändigt varifrån man attackerade på sista långsidan och höll farten bra fram till mållinjen.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge