Dulce de Leche stark tvåa

Trots plusgrader bjöd Bodentravet på en fin isbana under fredagskvällens tävlingar där Skellefteåtravet kunde räkna in silverplaceringar för Dulce de Leche och Guldhagens Kevin.

I kvällens första lopp blev Jerker Bjurman-tränade Marodören trea med John Östman i vagnen. Marodören var långsam iväg ur startvolten, satt ut på slutvarvet ändå bra till i andra par utvändigt, attackerade själv i spåren 350 kvar, höll farten bra till nya rekordet 34.3/2140 meter volt utan att kunna hota segrande favoriten Hammarns Qrut som kördes av Per Gustafsson.

Lopp 6 (V64-3) såg tre hästar nå mållinjen i princip samtidigt där Lage Berglunds Dulce de Leche (Peter Wikström körde) som tvåa var knappt slagen efter att ha körts i ledningen och därifrån höll på ett mycket bra sätt för att landa på 17.6/2140 meter volt. Bra var även Serious Sam (Jens Eriksson) som inledningsvis satt i rygg ledaren, lyftes ut till dödens varvet kvar och som måltrea inte heller var långt bakom segrande 41-oddsaren Vendetta Face.

Sjunde loppet (V64-4) avbröts vid första försöket efter 700 meter på grund av en incident i slutet av fältet. Efter omstarten galopperade Guldhagens Kevin (Christian Månsson) in i första sväng, hittade benen och gick omgående på fältet på rakan, hittade ner i rygg på ledaren dryga varvet kvar. Fick fritt vid upploppets början, avslutade bra till andraplatsen utan att kunna utmana segrande Fantom. Jerker Bjurmans Rappodina med körande Krister Söderholm gick 1200 kvar med i ett avancemang ute i tredjespår, fick lifta med en bra bit men drog själv tåget där ute genom sista kurvan, höll bra som trea.

Vi noterar också att Jens Eriksson tog en kuskseger då han i dagens andra lopp körde hemmaamatören Mikael Lindgrens Eloy d’Avignere till en snygg seger.