Gelato och Rappodina segrade

Under fredagens tävlingar i Boden noterades Skellefteåtravet för två fina V65-segrar genom Gabriella Laestanders Gelato (V65-1) och Jerker Bjurmans Rappodina (V65-3).

Gabriella Laestanders Gelato vann på ett imponerande sätt Bodentravets första V65-avdelning under denna vintriga fredag.

Gelato blev över från innerspåret bakom startbilen, satt under inledningen placerad en bit bak nere vid sargen varifrån körande Micael Melander dock snyggt och skickligt hittade ut till en position som fyra i andra spår med dryga varvet kvar.

Därifrån fick Gelato anfallsorder genom sista sväng, passerade tröttnande favoriten Fabian B.R. in på upploppet och hann även med säker marginal ikapp och förbi Lexington Tooma och Jens Eriksson som nu blev godkänd tvåa efter en resa i tredje par utvändigt.

Vinnaroddset på segrande Gelato blev 13.56 och segertiden 14.7/2140 meter när femåringen nu fick visa att han även går bra över 2140-distansen efter att tidigare ha tagit sina triumfer över kortare uppgifter.

Jerker Bjurman-tränade Rappodina årsdebuterade här i V65-3 på allra bästa sätt genom att med Krister Söderholm i vagnen vinna kupongens kallblodsuppgörelse till oddset 7.56.

Favoritspelade Laxfaks (Lise-Lotte Lindkvist/John Östman) gick här först ute i tredje spår genom sista kurvan där Rappodina liftade med i rygg efter att tidigare ha suttit placerat i femte ytter.

Laxfaks hade några längders försprång en bit in på upploppet, men när Rappodina blev rejält närgången galopperade Laxfaks (diskades) varvid sexåriga Rappodinas seger skrevs till klar på tiden 30.4/2160 meter medan Jens Eriksson och Storspjuver inkom som tvåa en bit bakom.

Förutom Jens Erikssons två nämnda silverplaceringar med Lexington Tooma respektive Storspjuver kunde han även räkna in en tredjeplats med sin Serious Sam (V65-4) vilken bakifrån avslutade klart snabbast av alla över upploppet och hade loppet bara varit lite längre så…

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge