Första segern för Serious Sam

Vi noterade en Skellefteåseger under Umåkers söndagstävlingar då Jens Erikssons Serious Sam fick segerdefilera för första gången.

Umåkers andra lopp på söndagen såg Jens Eriksson starta sin Serious Sam från ett tufft sjundespår (nedstruken från åttonde) bakom bilen varifrån ekipaget sökte sig ner i banan för att hamna i omväxlande fjärde, femte par utvändigt, men det tacksamt i rygg på favoriten Nuclear Håleryd. 1200 kvar iscensatte favoriten ett avancemang ute i spåren där Serious Sam följde med i rygg för att in i sista sväng komma ner på innerspåret alltjämt i rygg på Nuclear Håleryd som då tagit över ledningen. Över upploppet närmade sig Serious Sam och Jens ledaren stadigt hela vägen för att över mållinjen vara på pricken jämsides till delad seger. 18.02 blev vinnaroddset på Serious Sam där fyraåringen här tog sin karriärs första seger – värd 26.250 kronor – i åttonde starten där klockan stannade på nya rekordtiden 16.2/2140 meter med autostart.

I den sjätte Grand Slam 75-avdelningen körde Christian Månsson sin A.W.’s Fastlight till en snygg andraplats efter ett lopp mestadels instängd i rygg ledaren. Långloppet över 2640 meter såg inledningsvis Christian utan snack köra fyraåringen till ledningen in i första kurvan, släppte sen frivilligt täten vid utgången av samma kurva till blivande segraren Flight Deck. A.W.’s. Fastlight förblev sen kvar i den positionen hela vägen fram till mållinjen utan att få fritt och hade säkerligen gott om krafter kvar.

En tredjeplats blev utfallet i GS75-5 för Gabriella Laestanders formstarka Gelato som från tredjespåret bakom bilen hamnade bra till i andra par utvändigt vilket ut på slutvarvet förvandlades till tredje ytter. Därifrån avslutade Gelato, med körande Micael Melander, godkänt till bronsplaceringen efter att segrande skrällen Conrads Gregor ryckt till sig ett rejält ointagligt försprång i sista kurvan.