Tips till lördagstävlingarna

Skellefteåtravet tävlar på lördag kväll då det är V65 på spelmenyn. Totalt körs åtta lopp och första start är klockan 18.30. Ranking och kommentarer till loppen hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar”. På grund av förhöjt smittoläge är publikplatserna stängda för alla besökare.

Lopp 1
Ranking: 5 Hammarns Qrut – 7 Deviljas Ronja – 10 Johans Prins. Outs: 4 Smedsmyrans Tindra.
Kommentar: Hammarns Qrut blev hårt spelad i sin debut på Umåker i november, men gjorde då bort sig med galopp och blev diskad. Kvaltiden vittnar om han har bra fartresurser och han får vinnartipset här, även fast han står lite hårt inne då det är 20 meters fördel för de treåriga hästarna.

Lopp 2
Ranking: 3 Fillibabba Laday – 7 Galak Beji – 8 Flirtin Viktoria. Outs: 10 Umberto Face.
Kommentar: Treåringsstoet Fillibabba Laday har gjort elva starter utan att vinna, men här i detta P21-lopp har hon sin bästa chans hittills. Hon har varit söderut ett par gånger och startat i betydligt hårt gäng, vilket borde ha gett tillräckligt med hårdhet för att kaxa upp sig i detta fält.

Lopp 3/V65-1
Ranking: 7 Maxi – 3 Ellen DeGeneres – 11 Brida. Outs: 9 Dazzling Pearl.
Kommentar: Maxi har gjort det bra efter en paus och har onekligen form för att utmana om segern. Tippas i en oviss spårtrappa där tempo och positioner kommer att avgöra mycket. Ellen DeGeneres har visat fin form under hösten och trivs också extra bra med tätkänning i loppen. Motbud. Brida var dålig senast och gav sig tidigt i ledningen. Det fanns ett flertal förklaringar till den sämre insatsen, och träningsjobben på isen antyder att formen är riktigt bra. Dazzling Pearl har ett intressant smygläge och blir farlig om John Östman hittar de rätta ryggarna fram till upploppet. Bag in Box satt fast näst senast i ett V75-lopp och kan utnyttja startsnabbheten från ett gynnsamt läge. Tränaren Hanna Olofsson kör själv denna gång och kom ihåg att flera av hennes hästar brukar blixtra till när det vankas isbana.

Lopp 4/V65-2
Ranking: 5 Förtrollad – 4 Nygaards Solan – 10 Guli Best. Outs: 8 Ivarsviking.
Kommentar: Förtrollad har en gynnsam proposition och kliver ner i klass. Formen är bättre än raden och hon är en allvarlig segeraspirant här. Nygaards Solan har fått en nytändning i nya miljön hos Lars Marklund och hästen har på kort tid tagit sina två första vinster. Det finns bra utveckling i honom och felfri är det god chans igen. Guli Best vann med krafter kvar i ett långlopp i somras. Har inte visat något extra på sistone, men farlig om han hittat formen igen. Ivarsviking har galopperat i sex av de sju senaste starterna och känns inte särskilt pålitlig i nuläget. Han riskerar att bli bortglömd denna gång, men hästen har bra kapacitet för klassen och skulle han sköta sig är det farligt att nonchalera honom. Han står tufft inne med dubbla tillägg då det är fördel ston i loppet, men han har visat att tål att göra grovjobb i loppen och även om det handlar om debut över lång distans så är det knappast något minus. När ska Guli Frodo och Guldhagens Leopold ta sina första segrar?

Lopp 5/V65-3/V4-1
Ranking: 1 Gladys Knight – 10 Hercules Star – 2 Dulce Leche. Outs: 3 Jayna Leejs.
Kommentar: Gladys Knight år ett nyförvärv från Tyskland med relativt bra meriter och har hunnit göra en start hos Hanna Olofsson. Var då tvåa i ett ungdomslopp och avslutade fullt godkänt från köposition. Blir intressant här och tippas i ett öppet lopp. Hercules Star har lyckats bra vid sina besök i Sverige. Rejäl sort som inte har något emot att göra jobbet själv och lämpligt motstånd här. Dulce De Leche är snabb ut och ska definitivt räknas om han håller sig på benen runt första sväng. Jayna Leejs är ett formkort som var målfotoslagen senast. Pure Islet vann direkt i nya regin senast efter att tidigt övertagit ledningen. Annat läge nu men hon ska fungera med rygglopp också. Ove A Lindqvist varnar för Cobol Perfomer, som blev fast i rygg på ledaren med mycket sparat senast. 

Lopp 6/V65-4/V4-2
Ranking: 1 Junior Band – 11 Mr Swish – 2 Gun De Chanlecy. Outs: 5 Weasel W.F.
Kommentar: Junior Band tog ett par vinster hos Robert Bergh i höstas och matchades sedan i klart tuffare gäng över lång distans. Tillbaka i Martin Åkerlunds träning sedan september och är en stark häst som passar i långa lopp. Mr Swish har tävlat bra för Daniel Wäjersten och måste duga fint nu då han debuterar för nye tränaren Leif Eriksson där han tränat 1,22/2100 meter på bra sätt. Han har inget emot den långa distansen. Gun de Chanlecy agerar knepigt men det finns bra fart och nu med några lopp och ett gynnsamt läge måste man ha respekt för honom. Weasel W.F skrällvinner då och då. Han står bra inne här och kan definitivt överraska. Digital Asset behövde loppet senast efter ett uppehåll. Mer intressant nu med den genomköraren. Ove A Lindqvist vill gärna till ledningen.

Lopp 7/V65-5/V4-3
Ranking: 6 Lukas Zaz – 2 Silent Hill – 9 Quatre Star. Outs: 10 Bottnas Easy Cash.
Kommentar: Lukas Zaz är en sjuåring som tidigare varit i träning hos Timo Nurmos, Nicklas Westerholm och Fredrik Linder. Han har gjort ett flertal V75-starter under sin karriär och är således van att möta tuffare motstånd. Sedan i mars återfinns han hos Umåkeramatören Fredrik Eriksson och där gjorde han comeback för tre veckor sedan efter att ha varit borta från tävlingsbanan i ett drygt år. Det blev då ett snällt upplägg då hästen fick en resa i rygg på ledaren, men på en tungsprungen bana var han med och krigade in på mållinjen som fyra efter att få fritt lite för sent. Motståndet är inte lika tufft den här gången och med lopp i kroppen är han säkert ännu vassare denna gång. I en svår V65-omgång är det en kul spik i ett annars öppet lopp. Silent Hill visade sitt rätta jag igen senast vid en rejäl spurtseger och det kan bli riktig islossning för honom i vinter. Det var dock ett breddlopp han vann senast, men han står bra inne med pengarna här och har perfekt startspår. Quatrre Star har vi varnat för tidigare i den här tipsen, då han har klart bättre kapacitet än vad programraden visar. Hängde med på bra tid i tufft gäng senast han startade. Bottnas Easy Cash gick bra efter galoppen senast och var tvåa bakom Silent Hill trots den malören. Felfri är han en farlig outsider.

Lopp 8/V65-6/V4-4
Ranking: 5 Toutre – 4 Wasa Warrior – 7 Te Quiero Grif. Outs: 11 Hochthereitis Sox.
Kommentar: Toutre tävlade starkt förra vintern och går nu mot en mycket intressant vintersäsong igen. Han är segervan och har heller inget emot att göra hela jobbet själv. Kusken Ove A Lindqvist varnar dock för att hästen behöver lopp i kroppen och vill tona ner segerchanserna. Wasa Warrior tävlar ojämnt och har inte bjudit till för att vinna lopp den här säsongen. Trivs bäst med tätkänning och står väldigt bra inne i det här loppet. Te Quiero Grif har fått många tuffa lopp i hårda gäng tidigare under säsongen. Kördes snällt senast då det var första starten i ny regi. Kan dyka upp där framme om det klaffar. Hochthereitis Sox hade en bra period i somras men är mera svårbedömd nu efter ett tävlingsuppehåll. Läget talar emot och underlaget är ett frågetecken.