Månadens häst November

Månadens häst på Skellefteåtravet blir treårige A.W.´S FASTLIGHT
Foto: Carina Olofsson

A.W.´s Fastlight inledde sitt novembertävlande i Boden den sjätte. Från springspår tog han säkert hand om ledningen i ett Ung i Norr-treåringslopp mot rätt skapligt motstånd. Körande Christian Månsson fick bestämma farten lite grann som han ville där framme. 700 kvar tryckte man på gaspedalen och segern blev närmast överlägsen (6 längder), 40000 kronor i förstapris. Den 22 november var det återigen dags för start i Boden. Då i uttagningslopp till Ponsse Cup, för tre- och fyraåringar. Den här gången var det autostart och bakspår som gällde. A.W.´s Fastlight klev iväg säkert från start men in i första sväng rumlade han över i galopp och tappade 20-30 meter. Loppet öppnades i bra fart, 500 m efter 13.2,  trots detta hade A.W.´s Fastlight åter kontakt med klungan (fjärdepar utvändigt) i den vevan. 700 kvar styrde Christian Månsson på i tredjespår där sedan A.W.´s Fastlight blev kvar nästan runt hela sista sväng. Åt vinnande Kaj Di Quattro fanns inget att göra men A.W.´s Fastlight höll farten mycket bra som tvåa på 16,8 full distans. Andraplatsen gav 25000 kronor, den gör också att A.W.´s Fastlight är kvalicicerad för finalen i Uleåborg 19/12 med 12000 euro till vinnaren. Lycka till.

Två novemberstarter gav en seger och ett andrapris och 65000 kronor i inkörda pengar.
Tränaren Christian Månsson har fin höst/vinterform på stallet och det här var ”andra raka” månadenshästutmärkelsen. Grattis Christian som även äger A.W´s Fastlight.