Gelato klev fram i Boden

Fyraåringarna Philip (tränad av Kjell Lundmark) och Gelato (Gabriella Laestander) såg till att Skellefteåtravet fick med sig två segrar från Bodentravets tävlingar på tisdagskvällen.

För Philip – som kördes förtjänstfullt av Per Gustafsson – var det första segern i karriären i 16:e starten. På bilden är Gelato med Vilja Pettersson.

Philip inledde från dubbla tillägg och hamnade utvändigt ledaren 1350 kvar, då Vännfors Grynet med Magnus A Djuse övertog täten.

Efter ett ganska långsamt inledningsvarv skärpte Per Gustafsson farten där framme ut på slutrundan. In i sista sväng var Philip nära att ta över täten, men Vännfors Grynet höll frambenen först runt kurvan.

In på upploppet hade i alla fall Philip ett litet övertag och trots att stilen inte var den bästa till slut så kämpade ner ledaren med en längd efter ett slutvarv på 1.30,4.

Philip landade på 1.31,7/2180m meter och tjänade 25 000 kronor.

Gelato var ute i ett sprinterlopp och placerades i tredje par utvändigt av Mika Forss. 450 kvar var man tvungna att svara på attacker i tredjespår och Gelato fick då dra tåget fram till upploppet.

Tempot hade dock varit bra uppskruvat där framme och när många stumnade i början av upploppet så kunde Gelato kliva fram och avgöra ganska enkelt med 1,5 längder till slut.

Segertiden blev 1.15,4a/1640 meter på en något tung bana och förstapriset var 30 000 kronor.

För stall Gabriella Laestander var det årets 15:e tränarseger och man passerade samtidigt 1,1 miljoner i inkörda pengar under 2020.

Innan Gelatos seger hade man också tagit en andraplats med Avaboy i ett treåringslopp. Avaboy serverades en fin resa i andra-tredje ytter av Krister Söderholm och behövde aldrig ut i tredjespår och stångas. Därmed hade han krafter kvar att ta hem klungspurten om andraplatsen bakom den överlägsna vinnaren Nikita Sunrise som gjorde debut i Roger Nilsson regi. Avaboy var slagen med åtta längder av vinnaren, men höll farten bäst av övriga och kom hem på 1,17,5/2160 meter.

En andraplats blev det även för Leif Erikssons fyraåriga sto Both Ways, som från bakspår hamnade vettigt till i tredje ytter och sedan kunde runda till andra ytter på sista bortre långsidan. Över upploppet försökte Both Ways gå i närstrid med Yes I Will, som hade greppet in på upploppsrakan. Den finske hästen höll nu undan på 19,4/2160 meter, Both Ways hade samma tid som tvåa och samma tid hade också fyran Serious Sam/Jens Eriksson.

I Kalla Hästägarkannan med 100 000 kronor till vinnaren rundade Don Viking/Ove A Lindqvist hela fältet från 100 meters tillägg under slutrundan och tog en förkrossande överlägsen seger. Forspärla med Jens Eriksson var på väg upp som klar tvåa i sista sväng, men stoppades av en galopp drygt 200 kvar. Nu ställde sig Jan Gustavssons sto en bit in på upploppet räddade i alla fall ett fjärdepris på 13 500 kronor efter att ha landat på 1.27,3/2220 meter.

Laxfaks/Lise-Lotte Lindkvist kämpade bra som femma i det tuffa sällskapet och tjänade 8 500 kronor.