Dubbel av Hanna

Bodentränaren Hanna Olofsson tog en dubbelseger vid lördagskvällens tävlingar på Skellefteåtravet. Segerhästarna var Gladys Knight och Gun de Chanlecy (bilden).

Bäst i hemmalaget var Marodören (tränad av Jerker Bjurman), Brida (Anki Frisk) och Guldhagens Leopold (Christian Månsson) med var sin andraplats.

Hanna Olofsson vann först med fyraåriga stoet Gladys Knight. Ett nyförvärv från Tyskland och som nu gjorde andra starten i Hanna Olofssons regi.

– Hon var fin även om hon sprang och vinglade lite. När vi hittade ut från tredje invändigt på sista långsidan så avgjorde hon ganska enkelt till slut, säger Hanna.

Fyraårige Gun de Chanlecy hamnade initialt i andra ytter, men blev sedan utan rygg efter varv i ett långlopp. Medan trots dödens en stor del av loppet avgjorde han enkelt med fem längder till slut.

– Gun de Chanlecy är rätt obrydd när det gäller positioner. Det viktiga med honom är klara starten och köra felfritt runt första sväng, säger Hanna.

Lördagskvällens snabbare vinnare var Umåkerhästen Wasa Warrior som dundrade på med 1.13,3 första varvet. Han fortsatte i högt tempo och vann lätt med sex längder på 1.14,0a/1640 meter.

Tränar gör Aleksi Kytölä och i sulkyn satt Stefan Johansson.

– Jag hade körorder att hålla ett högt tempo och aldrig ta upp. Hästen gjorde en riktigt bra prestation, det är tufft att springa på det här viset på en moddig isbana, säger Stefan Johansson.

Av hemmahästarna gjorde Brida ett starkt slutvarv från fjärde ytter. Hon kom ner utvändigt ledande Maxi på sista bortre långsidan, och höll farten duktigt på 1.16,6a/2140 meter. Maxi som fått bestämma i ledningen höll nu undan med 1,5 längder före Brida.

Guldhagens Leopold tog säsongens åttonde andraplats (den nionde totalt) då han travade 1.31,6/2680 meter som tvåa bakom Guli Frodo.

– Vi fick ett drömlopp i rygg på Björn Karlssons Guli Frodo och i sista sväng var känslan att Guldhagens Leopold skulle avgöra. Jag tycker ändå att han gjorde det bra och kämpade hela vägen in idag. Det gick snabbt sista 100 och det är bara att erkänna att vi fick stryk av en riktigt bra häst, säger Christian Månsson.

I ett kallblodslopp för lägsta klassen tog treårige Marodören sin bästa placering hittills i livet, då han slutade tvåa på 1.38,3/2140 meter. Marodören travade utvändigt ledaren första varvet innan han kom ner på innerspår 1150 kvar. Trea var Deviljas Ronja (tränad av Teresa Cardin) som fick gå först i andraspår hela slutvarvet och landade på 1.37,5/2160 meter och var knappt slagen om andrapriset.

De två Skelleftehästarna var dock utan chans mot Hammarns Qrut som med Per Gustafsson i sulkyn var totalt överlägsen då han vann på 1.35,0/2160 meter.