Marciano spurtvann

Blixten E.S och Marciano (på bilden med Vilja Pettersson) såg till att det blev två Skelleftesegrar vid lördagskvällens breddloppstävlingar i Boden.

För Gabriella Laestander var det årets 14:e tränarseger när Marciano spurtade hem den sista V65-avdelningen.

Byskehästen Blixten E.S hade väldigt fina säsonger både 2018 och 2019 med dubbla segrar och över 100 000 kronor insprunget. I år har det gått tyngre, men nu kom äntligen första årssegern sedan tränaren Martin M Nilsson gett sin häst en invändig resa. I slutsvängen sökte man sig ut i slagläge och över målrakan avgjorde man enkelt med två längder längst ute i banan. Segertiden skrevs till 1.29,8/2160 meter.

Alvgrim, tränad av Karina Paavola, tappade en del mark i inledningen av loppet. Men i vanlig ordning gjorde hästen ett starkt slutvarv och han landade nu på 1.30,0/2160 meter som tvåa bakom Blixten E.S.

Marciano har haft en säsong som varit mycket upp och ner. På sistone har han dragit i stenhårt tempo i ledningen två gånger i rad och sedan galopperat till slut och inte fått någon utdelning.

Den här gången serverades han en fin ryggresa från bakspår samtidigt som det blev rejäl kubbning om ledningen mellan täthästarna.

Det blev en 1,09-öppning första 500 och när Antero Heinonen anföll från fjärde ytter fick Marciano draghjälp i tredjespår på den sista bortre långsidan. 450 kvar klev Marciano på i fjärdespår och redan mitt på upploppet hade han skaffat sig ett klart grepp om händelserna. Segertiden skrevs till 1.14,4a/1640 meter.

Bamse Å, tränad av Jan Lindström, fullföljde positivt som tvåa på 1.16,3a/2140 meter. Från bakspår hittade Mikael Lindqvist en bra position i andra ytter varvet från mål. In på upploppet skaffade sig Bamse Å ett knappt övertag, men till slut mäktade han inte med att stå emot Just In Time L.A med Maria Bodin.

Leif Eriksson tog sin 13:e seger som kusk under året, då han fick låna Silent Hill av Roger Nilsson. Efter en resa i fjärde ytter svepte Silent Hill till ledningen redan i sista sväng och över upploppet finåkte Leif till en smått överlägsen seger med fem längder.

Leif tog också en andraplats med egentränade Both Ways från rygg ledaren på 1.19,4a/2140 meter. Han var också tvåa med lånestyrningarna Dyrgripen och Miss Hejaracka.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT