Månadens häst oktober

Månadens häst, oktober 2020, på Skellefteåtravet blir GULDHAGENS KEVIN.

Femåringen inledde sitt oktobertävlande på Umåker där han från springspår på tillägg blev hängande i fjärde- och tredjespår första 800 metrarna. Körande Christian Månsson backade sedan ner Kevin som sistahäst i tolvhästarsfältet. I skymundan avslutade han sedan bra via ett nytt fjärdespår i sista kurvan och slutade femma på den något tunga banan på fina tiden 28,5.
Sju dagar senare gick Guldhagens Kevin ännu snabbare, 28,1, 2140 m volt, då han startade i det unika loppet Hot´n Cold på Umåker. I det loppet kämpade Kevin litegrann med aktionen och kostade på sig såväl en tappstart som en relativt rejäl galopp under vägen, däremellan sprang han dock väldigt fort och visade att han hittat ”en växel till” i sina ben.
Slutresultatet i Hot´n Cold blev en sjätteplats och 5000 kronor in på kontot.
Oktober månads tävlande för Guldhagens Kevin avslutades och kröntes med en seger i Boden  29/10, där han trots ett lopp utvändigt om ledaren vann hur bekvämt som helst med hela 7 längder.
Guldhagens Kevin resultat i oktober blev tre starter, en seger, två nya rekord och 40.900 kronor till ägaren och tränaren Christian Månsson.
Guldhagens Kevin är uppfödd av Carola Huber Guldhag i Lövånger.
Foto: Carina Olofsson.