Tips till V75-tävlingarna

Skellefteåtravets V75-omgång idag kryddas med en jackpot där ATG:s prognos är att en ensam vinnare kan vinna hela 37 miljoner. Första start är klockan 14.45 och tävlingsdagen inleds med en V4-omgång. Ranking och tipskommentarer till samtliga tolv lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1/V4-1
Ranking: 5 Assault – 3 El Muro B.R – 4 Ariel T.Dream. Outs: 2 Jeppas Picasso.
Kommentar: Assault hade ett strålande fjolår med sju montésegrar och över en halv miljon kronor insprunget i den här disciplinen. I år har han inte haft samma utdelning, men han har ofta varit ute i tuffa gäng och i det här sällskapet är han klart mest meriterad. El Muro B.R gjorde ett fint intryck vid montésegern i Skellefteå senast och rids återigen av Erica Guldhag.

Lopp 2/V4-2
Ranking: 3 Laxfaks – 10 Stålviktor – 12 Guli Björn. Outs: 1 Alvgrim.
Kommentar: Laxfaks är segerlös på åtta försök hittills i år, men inför senaste starten var han uppfräschad och den insatsen var ett klart fall framåt då han fullföljde starkt efter ett slutvarv i tredjespår. Stålviktor har inte fått till det riktigt på sistone, men han är klart bättre än programraden och i det här sällskapet måste han räknas tidigt trots bakspår. Guli Björn  forcerades till ledningen vid segern senast och försvarade sig i en tät slutstrid. Läget emot men motståndet är överkomligt. Alvgrim har galopperat till slut två gånger i rad. Håller annars god form och är en given outsider. Järvsötekno har varit bortglömd av spelarna ett längre tag, men nu är det dags att börja ta honom allvar då formen är på topp. Senast stod han ganska hårt inne i en spårtrappa och hamnade i femte par invändigt från innerspår. Han svarade sedan för en stark avslutning och lyckades vinna trots att han hade en galopp 300 meter från mål. 

Lopp 3/V4-3/LD-1
Ranking: 14 O.K Nalan – 8 Scarlet Lin – 3 Love Of Mine. Outs: Gazoline.
Kommentar: O.K Nalan fick en småtuff inledning senast, då han fick lägga en speed för att komma till ledningen i ett långlopp. Trots detta var han överlägsen till slut och gjorde ett mycket fint intryck. Fyraåringen får Rikard N Skoglund i sulkyn igen och han har sedan tidigare resultatraden 2–1–1 med hästen. Det är många att runda i denna spårtrappa där han står längst bak, men uppgiften ser ändå överkomlig ut. V4-spik.

Lopp 4/V4-4/LD-2
Ranking: 13 Silver Jossan – 12 Valle Hugo – 7 Månremus. Outs: 15 Bol Brage.
Kommentar: Silver Jossan vann Sto-SM näst senast och imponerade stort där, då hon fick göra mycket av grovjobbet själv. Givet segerbud. Observera att Per Linderoth blivit uppsatt som ny kusk på hästen. Valle Hugo forcerades till ledningen senast och höll starkt i tuff konkurrens. Värd en fullträff snart igen. Månremus var hårt betrodd senast han gästade Skellefteå, men fick då nöja sig andraplatsen. Kommer från seger och känns hetast av hästarna som har framspår i denna spårtrappa. Bol Brage vann V75-lopp för tre starter sedan. Många att runda i spårtrappan här, men ska ses som en outsider.

Lopp 5/V75-1
Ranking: 1 Mellby Granat – 8 Swagger – 3 Anthem. Outs: 12 Västerbo Pokerface.
Kommentar: Mellby Granat är faktiskt segerlös i år, men har varit ute i V75 de fyra senaste och har gjort ett par starka insatser där. Nu står han perfekt inne i klass I och från detta läge är han en given tipsetta, då det ska vara god chans att han kommer till ledningen. Swagger vann överlägset i Boden senast som storfavorit. Nu är det annat motstånd och läget är chansartat, men bara det löser sig blir han giftig till slut. Anthem kan vara det stora fyndet i loppet då hon inte verkar bli så mycket streckad. Har radat upp starka prestationer i Skellefteå under sensommaren och har verkligen tänt till efter omlagd träning. Västerbo Pokerface är i väldigt bra författning för dagen. Läget är inte kul, men notera att han får Björn Goop i vagnen för första gången och det kan ge en häftig effekt. Faster Than You vann i enklare gäng senast och har siktats hit efter det. Anmäld barfota runt omg igen och är inte avsågad.

Lopp 6/V75-2
Ranking: 10 Leave Your Sox On – 11 Golden Boy Sisu – 8 Prime Lini. Outs: 1 One Kind Of Art.
Kommentar: Leave Your Sox On kommer med fem raka raka segrar och har imponerat i norr. Nu ställs fyraåringen mot tuffare motstånd och ska dessutom ut på en ovan distans (3140 meter). Bodenhästen har dock visat sådant kunnande att han får tipsettan. Golden Boy Sisu fullföljde bra som tvåa på 1.11,8 sista 700 senast i ett V75-lopp på Färjestad. Tidigt streck trots läget. Timo Nurmos duo One Kind Of Art och Prime Lini har garanterat styrkan för att klara tre varv. Givna segerbud båda två. Shut Up And Dance var nära att vinna V75-lopp från dödens senast, men blev utkontrad sista biten. Han är stark och tål att göra jobb.

Lopp 7/V75-3/V5-1
Ranking: 5 Tangen Haap – 2 Pave Faks – 6 Myr Faksen. Outs: 4 Mel Odin.
Kommentar: Tangen Haap gjorde ett toppintryck vid segern senast. Tränaren Björn Karlsson låter väldigt optimistisk inför den här uppgiften och tror sig vinna loppet även kom det skulle bli dödens. En alternativ V75-spik. Pave Faks har höga toppar, men han galopperar ofta och är inget att lita på. Ove A Lindqvist vann V75-lopp med den norske hästen i Boden 2018 och känner honom sedan tidigare. Ove A menar att den korta distansen är ett minus här, men hästen har trots allt sprungit 1.19,4 över kort distans i Norge tidigare i år. Myr Faksen gör sin 166:e start i karriären och verkar aldrig tröttna. Har snabbheten för att dyka upp i striden och körs nu för första gången av Björn Goop. Mel Odin har kommit tillbaka strålande efter skada. Vill till ledningen här och är en outsider.
Struken: 9 Philip Lyn.

Lopp 8/V75-4/V5-2
Ranking: 7 Elsa Mearas – 10 Qeen Roc – 1 Brida. Outs: 13 Easy Creation.
Kommentar: Elsa Mearas fastnade med krafter kvar i ett V75-lopp på Hagmyren senast. Hon vinner inte så ofta numera, men hon har gjort det bra i tuffa lopp i sommar och här är det kanske lite enklare emot. Nu växlar man upp till barfota runt om och Per Linderoths häst kan vara rätta draget i ett vidöppet stolopp. Qeen Roc har visat kraftigt stigande form på sistone då hon gjort fina insatser utan att få vinna. Hon är riktigt vass om hon får gå med ryggar i hårt tempo. Brida är det stora hemmahoppet på V75 denna gång. Fick ett fint utgångsläge och Ove A Lindqvist siktar på att köra i spets. Easy Creation blir mycket streckad på Björn Goop. Hon har dock bakspår på tillägg och har aldrig vunnit V75 på fem försök. Hon är också bäst på hemmaplan och nu ska hon ut på långresa med övernattning. Mellby Hope har gjort flera tveksamma insatser i sommar, men senast gjorde hon bästa intrycket på länge då hon vann från ledningen.
Struken: 15 Zolly.

Lopp 9/V75-5/V5-3
Ranking: 6 Seismic Wave – 2 Macelleria – 3 Remarkable Feet. Outs: 8 Empire Garbo.
Kommentar: Seismic Wave beskrivs som bästa hästen i Timo Nurmos stall för närvarande och det säger en hel del. Senast var han favorit i miljonloppet Solvallas Jubileumspokal där han inte hade sin bästa dag, då han inte travade perfekt och dessutom drogs med en infektion. Han travade ändå 1.10,9a/2140 meter som sexa och före det hade han gjort ett läckert intryck i år och tagit tre raka. Nu är han uppfräschad och rapporteras träna fint. Björn Goop åker upp till Skellefteå för att köra och det känns som en given V75-spik. Macelleria trivdes inte på banan på Solvalla senast i en V75-final och hamnade dessutom i en dålig rygg. Den starten är bara att glömma och skulle favoriten komma bort så är Robert Berghs träningshäst ett givet bud. Just den här tävlingsdagen ifjol vann han ett V75-lopp i bronsdivisionen då han spårade från start till mål efter att ha svarar upp ledningen från innerspår.
Struken: 7 Elite B.R.

Lopp 10/V75-6/V5-4/DD-1
Ranking: 13 Very Kronos – 1 Enriko Ha – 12 Apollon de Kacy. Outs: 2 Algot Zonett.
Kommentar: Very Kronos är bästa hästen i loppet och har sådan kapacitet att han blir väldigt svårstoppad om han går felfritt. Han är dock opålitlig och har gjort bort sig med galopp i 12 av 31 starter genom karriären. Voltstart var det över två år sedan han testade i Sverige och med tanke på hästens historia är startmetoden ett frågetecken. Det är dock få hästar på volten och det kan öka chanserna till felfri avgång. Enriko Ha höll starkt som fyra i en V75-final senast efter ett tufft upplägg. Täta starter ska inte vara något problem och Björn Goop kommer att leda loppet länge. Kanske hela vägen. Apollon de Kacy vann på Umåker senast efter en fantomspurt över upploppet där han plockade ner Selmer I.H. Han kommer att avsluta vasst här också och fäller många till slut. Algot Zonett vann i ett enklare gäng senast, men såg väldigt fin ut. Loppets outsider.
Struken: Tempel L.B.

Lopp 11/V75-7/V5-5/DD-2
Ranking: 11 Cab Lane – 1 Rossi Palema – 6 Cargo Door. Outs: 5 Fabian B.R.
Kommentar: Cab Lane var ruskigt bra vid segern på Solvalla senast, då Björn Goop körde första gången. Han stack då till ledningen i en tuff öppning och trots hårt tempo hela vägen såg han fin ut över mål. Han får återigen Goop i vagnen och med ett bättre utgångsläge hade det varit ett spikförslag. Med tanke på prestationen senast ska han vara favorit här, men spår elva i ett sprinterlopp kan givetvis fälla honom då finns ett antal dugliga motståndare. Rossi Palema vann i första starten sedan han kom till Umåkeramatören Thule Jonsson och senast satt han fast över mål i ett V75-lopp på Hagmyren och såg riktigt bra ut. Han är snabb ut och får en fin resa härifrån. Cargo Door kommer från seger och är väldigt snabb ut. Han är nog knapp spetsfavorit om han laddas för fullt och är också ett tidigt segerbud. Fabian B.R var tvåa från tillägg i Mäster Gustafs Pokal i Boden senast och gjorde det bra där. Han är också snabb ut och kan blanda sig i spetsstriden. En outsider. In Love Boko avslutade vasst till seger från ett dåligt utgångsläge. Har ett chansartat utgångsläge och riskerar att hamna på vingel, men kommer han ner i ett vettigt slagläge är han inte ofarlig. In Lime Tooma har tagit karriärens samtliga elva segrar från ledningen. Kraftigt missgynnad av bakspår nu.

Lopp 12
Ranking: 6 Kalles Caviar Ås – 2 Power Swirl – 10 Gelato. Outs: 4 Glace Au Four.
Kommentar: Kalles Caviar Ås vann på bra sätt på Umåker i somras och har varit ute i ett par tuffare lopp efter det. Lämplig uppgift då fuxen står väldigt bra inne i ett ungdomslopp. Power Swirl är segerlös på tolv starter i år, men han sprang fina tider i slutet av sommaren och ska räknas från ett fint utgångsläge bakom bilen.

 

 

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge