Tips till lördagstävlingarna

Skellefteåtravet tävlar på lördagkvällen då det är en V65-omgång på spelmenyn. Totalt körs nio breddlopp och första start är klockan 18.30. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1
Ranking: 4 Älvbacka Edit – 1 Johans Prins – 9 Deviljas Ronja. Outs: 2 Ernst Af Eda.
Kommentar: Älvbacka Edit galopperade kort efter 50 meter senast och blev sedan störd 500 kvar. Kom tillbaka bra som tvåa även om hon var utan chans på segern. Kan vara rätta draget här i ett öppet kallblodslopp för lägsta klassen. Johans Prins gör tävlingsdebut som sexåring och har varit i Hanna Olofssons träning i drygt fyra månader. Räknas felfri. Deviljas Ronja kördes i ledningen senast och galopperade i striden 100 kvar.

Lopp 2
Ranking: 7 Al’s Raging Ace – 3 Datastrom Am – 2 Whispering Pines. Outs: 5 Umberto Face
Kommentar: Al’s Raging Ace har inte visat något extra på sistone, men gör nu debut i monté och Erica Guldhag brukar ha en förmåga att få sådana här hästar att tända till när de får testa den här disciplinen. Uppgiften ser överkomlig ut. Datastrom Am har blivit rutinerad i monté och är ofta med där framme och hugger. Räknas här också.

Lopp 3/V65-1
Ranking: 1 Marciano – 2 Sambucus P.R – 3 Oleander Face. Outs: 5 Kabanoss.
Kommentar: Marciano blev faktiskt störd till galopp av stallkamraten Nolimitjimmit i V75-starten på hemmaplan förra helgen. Kändes bra i det läget enligt kusken som körde då, även om han satt för långt bak för att kunna ha något med utgången att göra. Var ute i ett tufft lopp i Boden gången innan där 1.12,8a/2140 meter inte ens räckte för en prisplacering. Gabriella Laestanders häst går nu ner i klass och från det här läget måste det vara god segerchans. Sambucus P.R har tagit hyggliga placeringar i tuffare lopp på slutet. Han har ett bra läge bakom bilen här och är anmäld med jänkarvagn. Oleander Face är segerlös i år, men i ett breddlopp är nioåringen tillräckligt bra för att kunna vinna om han får rätt resa. Kabanoss har diffus form, men kan vara en outsider att se upp med. Kom helt på vingel senast och tvingades att backa sig sist efter att ha blivit hängande i tredjespår första 600 meterna. Lexington Tooma avslutade positivt som tvåa senast. Fick spåret längst ut här och får slå lite ur underläge. Tilde Eriksson kör sitt fjärde lopp i karriären och kul att hon får chansen bakom en så pass meriterad häst.

Lopp 4/V65-2
Ranking: 2 Järvsötekno – 3 Alvgrim – 5 Vindpärla. Outs: 7 Lill Alfred.
Kommentar: Järvsötekno har hittat en härlig form i höst och har tagit två raka segrar. Näst senast vann han trots en galopp 300 kvar och senast i Skellefteå avgjorde han säkert sista biten efter ett tungt slutvarv i tredjespår. Står bra inne här och ska ha god chans igen. V65-spik. Alvgrim är knepig och har mest ägnat sig åt galopp på sistone. Har styrkan som sin främsta egenskap och felfri är han en allvarlig utmanare. Vindpärla visade rätt hygglig form tidigare i år, men fick ingen vidare utdelning. Står bra inne i det här breddloppet och kan vara ett skrällbud. Lill Alfred går mot sin bästa årstid. Formen är svårbedömd då han inte startat sedan den 7 maj, men han är stark och måste ses som en outsider trots det långa tävlingsuppehållet.

Lopp 5/V65-3/V4-1
Ranking: 10 Galak Beji – 4 Big Dreams – 3 Kövras So Fant. Outs: 6 Jet Crosser.
Kommentar: Galak Beji har galopperat i fyra av de fem senaste starterna, vilket är negativt. Senast blev det galopp 500 kvar i ett läge då han såg seg ut, men då var motståndet klart tuffare. I det här fältet känns han som en given segerkandidat och han är en av få som vunnit lopp i år. Stallkamraten Big Dreams hade sparat i mål på Umåker näst senast. Är den andra hästen i fältet som vunnit lopp tidigare i år och fyraåringen satte nytt rekord i sin senaste start då han var sexa i Finland. Kövras So Fant vann ett liknande lopp från rygg ledaren i slutet av fjolåret. Hade inget att ge till slut i sin förra start, men hade då haft ett långt tävlingsuppehåll och kan vara förbättrad med lopp i kroppen. Jet Crosser hamnade utvändigt ledaren senast och galopperade då 350 kvar som slagen. Inte avsågad om han får en vettig resa.

Lopp 6/V65-4/V4-2
Ranking: 3 Juliblixten – 2 Myrsjös Ruter Ess – 6 Sort Gull. Outs: 5 Kleppe Manden.
Kommentar: Juliblixten tände till rejält när han fick testa monté senast. Rids återigen av Erica Guldhag och är ett givet segerbud om han är lika bra som vid förra montéstarten. Myrsjös Ruter Ess har hittat nya växlar den här säsongen och under sadel trivs han allra bäst. Reser från Bergsåker för den här starten och kommer säkert i angeläget ärende. Sort Gull fick testa på tuffa konkurrenter senast för sadel men fullföljde loppet på ett tilltalande sätt. Skall inte nonchaleras den här gången.
Struken: 7 Gomnes Birk.

Lopp 7/V65-5/V4-3
Ranking: 2 Aya – 10 Brad De Lina. Outs: 4 Alva Maple. Outs: 3 Mooncake.
Kommentar: Aya har tävlat sig i form på slutet och visar gryende takter. Har ett bättre läge än tipsettan och är streckvärd. Brad De Lina fick ett snällt lopp senast men hakade på duktigt i rygg på ledaren. Lopp i kroppen har nog gjort gott och hon ska med på kupongen vid gardering. Alva Maple skrällvann två gånger på Axevalla 2017 och 2018, men senaste två säsongerna har hon inte visat något extra. Nu har det sjuåriga stoet bytt tränare efter senaste starten i slutet av juli och miljöombytet kan ge en nytändning. Ingen av konkurrenterna här har vunnit lopp i år så uppgiften är överkomlig om formen sitter där.
Struken: 9 Appearance W.F.

Lopp 8/V65-6/V4-4
Ranking: 3 Desideria De Soze – 2 Just Celebration – 4 Gaius F. Outs: 1 Copertino V.W.
Kommentar: Desideria De Soze är en snabb häst som hävdade sig fint i klassen under fjolåret som femåring och tjänade också 267.200 kronor på 30 starter. Har svikit i år, men har nu lopp i kroppen och går samtidigt ner en del i klass. Just Celebration skrällvann i tuffare gäng på Bergsåker i början av året. Har inte visat något extra i loppen på sistone där han varit hårdare betrodd, men kommer nu med omladdade batterier efter att ha blivit struken infektion inför ett tilltänkt lopp i mitten av augusti. Gaius F höll farten på avstånd som sjua efter en resa i tredje ytter senast. Enklare motstånd nu och kan blixtra till. Copertono V.W kördes offensivt senast och var lite av ett stallskrik. Galopperade då 400 kvar utvändigt ledaren. Står lite hårt inne med pengarna här, men likafullt en outsider från innerspår.

Lopp 9
Ranking: 5 Bosse Bee – 4 Medias Fasth One – 1 Rhodium Phantom. Outs: 2 Thravarn.
Kommentar: Bosse Bee har inlett karriären lovande med en andraplats och en seger. Bra uppgift här och ska ha god chans att ta andra raka segern. Medias Fasth One galopperade från start senast. Var trea från ledningen näst senast och höll då till 150 kvar. Rhodium Phantom har fått ett par lopp i kroppen och har nu ett intressant läge på startvolten.